CSM, decizie privind procurorii cu functii de conducere

Data: 14 April 2019, 10:24 | autor: L.J. | 0 comentarii | 598 afisari

Lumea Juridica prezinta Hotararea 136/2019 a Sectiei pentru procurori a CSM condusa de Nicolae Solomon (foto) prin care au fost analizate dispozitiile art. 51 alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


Potrivit art. 51 alin. (1) din Legea 303/2004, “la expirarea mandatului functiei de conducere, judecatorii si procurorii pot ocupa, in conditiile prevazute la art. 48-50, o alta functie de conducere la aceeasi instanta sau parchet, in conditiile legii, fie revin pe functii de executie la instantele sau parchetele pe care le-au condus sau de unde provin”. Sectia arata ca practica CSM a fost unanima, in sensul ca in orice situatie in care un procuror care a detinut o functie de conducere in cadrul parchetului la care a ocupat anterior un post de executie, a solicitat la expirarea mandatului continuarea activitatii in cadrul aceluiasi parchet, s-a constatat, in mod formal, incetarea mandatului de conducere si continuarea activitatii in cadrul unitatii de la care provine: In schimbin cazul in care procurorul provine de la o alta unitate de parchet decat cea la care ocupa o functie de conducere, la incetarea mandatului de conducere, Sectia pentru procurori realizeaza o analiza privitoare la posturile de executie vacante, incarcatura parchetelor, precum si a altor criterii obiective, urmand sa decida continuarea activitatii la unitatea de parchet la care procurorul a detinut functia de conducere ori, dupa caz, la unitatea de parchet de la care provine. Sectia apreciaza ca incetarea mandatului functiei de conducere la expirarea perioadei si continuarea activitatii procurorului intr-o functie de executie in cadrul parchetului de unde a provenit poate fi constatata printr-un act administrativ intern. In schimb, in celelalte ipoteze, masura va fi pronuntata de catre Sectie, ulterior deliberarii”.

>>Hotararea CSM

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.