ccf

CSM. Conferinta privind aspecte de practica neunitara intervenite de la intrarea in vigoare a NCP si NCPP

Data: 23 October 2015, 15:08 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2202 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicitatii, vineri 23 octombrie 2015, un comunicat de presa referitor la desfasurarea Conferintei privind aspecte de practica neunitara intervenite de la intrarea in vigoare a Noului Cod penal si Noului Cod de procedura penala, organizate de Consiliu, in parteneriat cu INM, Consiliul Europei si Administratia Instantelor din Norvegia, in perioada 22-23 octombrie 2015.


Comunicatul CSM:

"In perioada 22–23 octombrie 2015, la sediul Institutului National al Magistraturii, s-a desfasurat 'Conferinta privind aspecte de practica neunitara intervenite de la intrarea in vigoare a Noului Cod penal si Noului Cod de procedura penala', organizata de Consiliu in parteneriat cu INM, Consiliul Europei si Administratia Instantelor din Norvegia.

Evenimentul se inscrie in seria de actiuni tematice organizate in cadrul proiectului 'Consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale', finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, fiind cea de-a saptea conferinta dedicata unificarii practicii judiciare in materia noilor coduri.

Dezbaterile au avut ca teme prezumtia relativa de constitutionalitate a normelor penale, infractiuni de coruptie, probele si mijloacele de proba, pedepsirea penala a persoanelor juridice, masurile preventive, asistenta juridica obligatorie, masurile de siguranta, masurile asiguratorii si reforma instantelor norvegiene, cu accent pe probleme de practica judiciara.

Lucrarile conferintei au fost deschise de domnul procuror Bogdan Gabor, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii si domnul procuror Nelu Ciobanu (foto), director adjunct al Institutului National al Magistraturii.

Experti in cadrul conferintei au fost domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, judecator la Curtea Constitutionala, domnul Cristinel Ghigheci, judecator la Curtea de Apel Brasov, domnul avocat dr. Ingo Bott, expert al Consiliului Europei, doamna Mirela Sorina Popescu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Ivar Svendsgaard, judecator in Norvegia si doamna Alexandra Sinc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Au participat judecatori si procurori de la instantele judecatoresti si parchetele din tara si din Bucuresti, magistrati–asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, consilieri asimilati magistratilor de la Ministerul Justitiei, avocati si grefieri.

Proiectul 'Consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale' are ca obiectiv principal consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania prin asigurarea resurselor financiare necesare formarii profesionale adecvate a magistratilor, precum si consolidarea capacitatii institutionale a Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului National al Magistraturii, Scolii Nationale de Grefieri, Inspectiei Judiciare si Ministerului Public. Bugetul sau total este de 3.734.426 euro si urmeaza a fi implementat pana la finalul lunii aprilie a anului 2017.

Informatii detaliate privind Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 si proiectele implementate de Consiliul Superior al Magistraturii se gasesc la sectiunile dedicate de pe pagina de internet a Consiliului: http://www.norwaygrants.csm1909.ro si a Ministerului Justitiei http://norwaygrants.just.ro; www.norwaygrants.org".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.