ccf

CSM cere declasificarea tuturor protocoalelor incheiate de institutiile din sistemul judiciar cu serviciile de informatii

Data: 04 April 2018, 17:22 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1174 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri, 4 aprilie 2018, sesizarea mai multor institutii ale Statului in vederea clarificarii protocoalelor incheiate intre serviciile de informatii si organisme din cadrul sistemului judiciar.

In acest sens, CSM a stabilit ca se impune ca in Consiliu sa fie transmise toate protocoalele incheiate de serviciile de informatii cu institutiile din cadrul sistemului judiciar, iar, la randul sau Consiliu sa trimita adrese prin care sa solicite procedurile pentru declasificarea protocoalelor.


Iata ce a hotarat Plenul Consiliului Superior al Magistraturii in sedinta din 4 aprilie 2018:


1. Transmiterea catre Consiliul Superior al Magistraturii a protocoalelor incheiate cu structuri/servicii de informatii in materialitatea lor de catre institutiile din cadrul sistemului judiciar care au comunicat existenta unor asemenea protocoale. (15 DA)

2. Transmiterea unei solicitari catre institutiile emitente in vederea demararii procedurilor necesare pentru declasificarea protocoalelor. (15 DA)

3. Emiterea unei adrese la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a se comunica daca Protocolul incheiat in 2009 intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii (declasificat) a fost denuntat in mod formal si prin ce act. (13 DA, 2 NU)

4. Transmiterea unei solicitari catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si curtile de apel pentru a comunica daca au existat sau exista protocoale clasificate incheiate intre instante si parchete. (10 DA, 4 NU, 1 NUL)

5. Emiterea unei adrese catre Ministerul Justitiei pentru a exprima un punct de vedere cu privire la efectele si continutul Protocolului incheiat in 2009 intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii. (8 DA, 7 NU)

6. Transmiterea unei solicitari catre CSAT in vederea comunicarii Hotararii nr. 17/2005, iar in situatia in care hotararea are caracter secret, sa se aprecieze asupra desecretizarii. (12 DA, 3 NU)

7. Emiterea unei adrese catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de a comunica protocoalele mentionate la art. 64 alin. (2) din Protocolul incheiat in 2009 intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii precum si Protocolul incheiat in anul 2003 intre Parchetul National Anticoruptie si Serviciul Roman de Informatii, precum si luarea masurilor necesare in vederea desecretizarii acestora. (15 DA)

8. Transmiterea unei solicitari catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a comunica:

8.1. daca au fost constituite echipe operative mixte, numarul acestora, data constituirii precum si aria de actiune a acestora sub aspectul activitatilor procedurale intocmite. (12 DA, 2 NU)

8.2. daca a existat un flux de informatii si s-au realizat comunicarile prevazute la art. 6 din Protocolul incheiat in 2009 intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii, aria acestor comunicari, numarul si data acestora. (12 DA, 2 NU)

8.3. daca au existat comunicari in temeiul art. 7 alin. (1) din Protocolul incheiat in 2009 intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii, cu exceptia infractiunilor prevazute in Legea nr. 51/1991.(13 DA, 2 NU)

8.4. daca s-au intocmit rapoarte de evaluare periodica cu privire la criteriile de aplicare a Protocolului incheiat in 2009 intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatiisi comunicarea acestora.(13 DA, 2 NU)

8.5. institutiile din cadrul sistemului judiciar catre care a fost inaintat Protocolul incheiat in 2009 intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii.(13 DA, 2 NU)

8.6. institutia la initiativa careia s-a realizat incheierea Protocolului incheiat in 2009 intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii.(10 DA, 4 NU, 1 NUL)

8.7. daca exista acte aditionale sau acte subsecvente la Protocolul incheiat in 2009 intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii.(13 DA, 2 NU)

Comentarii

# Cristian date 4 April 2018 20:36 0

Se pune întrebarea: cine clasifică un protocol îl poate clasifica și dacă acel document nu respectă Constituția? Deci, cine clasifică nu răspunde?

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.