ccf

CSM a respins cererea de eliberare din functie prin demisie a procurorului Mircea Negulescu, cercetat disciplinar

Data: 21 March 2017, 14:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1113 afisari

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins marti, 21 martie 2017, cererea de eliberare din functie, prin demisie, formulata de procurorul Mircea Negulescu (foto) dupa ce Inspectia Judiciara a inceput verificarile disciplinare pe numele sau, ca urmare a dezvaluirilor facute de fostul deputat Sebastian Ghita. Tot marti, 21 martie 2017, Inspectia Judiciara a remis juri.ro un comunicat de presa in care precizeaza ca Mircea Negulescu “nu a respectat indatorirea de a se abtine in cursul instrumentarii unui dosar penal desi se afla in relatii apropiate si de durata cu unii din subiectii procesuali implicati in cauza, aspect care se circumscrie cazului de incompatibilitate prevazut de art. 64 alin (1) lit. f) din Codul de Procedura Penala”.


Cercetarea disciplinara a lui Mircea Negulescu s-a facut de Inspectia Judiciara pentru incalcarea art. 99 lit. i) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata, iar in prezent actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din CSM, pentru a se decide cu privire la sanctiune ce urmeaza a-i fi aplicata lui Mircea Negulescu.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare din data de 21 martie 2017:

"La 15 martie 2017, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, in prezent suspendat din functie, pentru abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. i) teza I – 'nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii' - din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata.

In motivarea actiunii disciplinare s-a retinut ca procurorul nu a respectat indatorirea de a se abtine in cursul instrumentarii unui dosar penal desi se afla in relatii apropiate si de durata cu unii din subiectii procesuali implicati in cauza, aspect care se circumscrie cazului de incompatibilitate prevazut de art. 64 alin (1) lit. f) din Codul de Procedura Penala.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea magistratului in cauza."

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.