CSM a dat verdictul. Cine a votat impotriva judecatoarei Corina Corbu, candidata la sefia ICCJ

Data: 18 July 2019, 15:57 | autor: L.J. | 1 comentarii | 933 afisari

Sectia pentru judecatori a decis joi, 18 iulie 2019, cine va conduce Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa incheierea mandatului judecatoarei Cristina Tarcea.


La ora 10.00, la CSM a inceput audierea judecatoarei Corina Corbu (foto), presedinta Sectiei de contencios administrativ si fiscal a instantei supreme, singura candidata pentru sefia Inaltei Curti. Nu cu mult timp inainte de audiere, judecatoarea Corbu declara ca la Inalta Curte este necesara o schimbare si "o noua directie impusa de necesitatea de a reaseza Inalta Curte in cadenta timpului", dat fiind ca in ultimii ani s-a aruncat asupra instantei supreme o anatema ce trebuie inlaturata acum. Judecatoarea Corbu marturisea ca isi doreste cu tarie sa lucreze cu intregul colectiv al Inaltei Curti pentru atingerea acestui deziderat, cu atat mai mult cu cat, si in anii precedenti, la instanta suprema s-a muncit foarte mult (insa nu s-a vazut), existand oameni care "si-au sacrificat vietile aici" si care merita mai mult respect.

Pe de alta parte, judecatoarea Corina Corbu sublinia si faptul ca si-a propus si o colaborare cu societatea civila pentru a demonstra ca "Inalta Curte nu este intr-un glob de sticla".

Revenind, dupa ce judecatoarea Corbu a fost audiata de catre Sectia pentru judecatori a CSM, cei 9 membri au votat.

Astfel, judecatoarea Corbu a fost desemnata la conducerea ICCJ cu un vot de 6-3. Cel mai probabil, impotriva judecatoarei Corbu au votat actuala sefa ICCJ Cristina Tarcea, judecatoarea Andreea Chis si judecatorul Mihai Balan.In ceea ce-l priveste pe judecatorul Bogdan Mateescu, acesta a absentat de la sedinta.

Comentarii

# DODI date 5 September 2019 18:38 +1

Vorba ceea: Trei, Doamne, dar nu-s doamne ci gunoaie patentate și cu SRI în spate!

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.