CSM a dat publicitatii minuta sedintei de marti, 11 iulie 2017, a grupului de lucru pentru implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie (Minuta)

Data: 12 July 2017, 16:11 | autor: L.J. | 0 comentarii | 277 afisari

 

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicitatii miercuri, 12 iulie 2017, minuta sedintei de marti, 11 iulie 2017, a grupului de lucru pentru implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie Astfel, in cadrul sedintei, membrii grupului de lucru au analizat fiecare obiectiv in parte din Planul de integritate pentru implementarea Strategiei nationale anticoruptie 2016-2020.


Iata minuta sedintei de marti, 11 iulie 2017, a grupului de lucru pentru implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie:

”Conform celor discutate, s-au stabilit cateva modificari, urmand ca forma finala a acestui Plan sa fie transmis catre Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bucuresti, Directia Nationala Anticoruptie, Agentia Nationala a Bunurilor Indisponibilizate, Institutul National al Magistraturii, scoala Nationala de Grefieri, Inspectia Judiciara, instantele judecatoresti si parchetele de pe langa acestea, cu rugamintea de a formula propuneri, daca este cazul, pana la data de 1 septembrie. In cazul instantelor judecatoresti si parchetelor de pe langa acestea, centralizarea eventualelor propuneri se va face la nivel de curte de apel si ulterior transmisa calre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

De asemenea, membrii Grupului au apreciat ca fiind necesar modificarea Calendarului privind activitatea „Grupului de lucru pentru implementarea Strategiei nationale anticoruptie pe perioada 2016-2020 la nivelul sistemului judiciar", dupa cum urmeaza:

1. La data de 15 iunie 2017 va avca loc la nivelul CSM o intalnire a membrilor Grupului de lucru 1n vederea stabilirii elementelor componente ale planului de integritate, cu luarea in considerare a propunerilor transmise de institutii;

2. Pana la data de 1 septembrie 2017 vor fi consultatate din nou institutiile mai sus mentionate si centralizate propunerile formulate de acestea asupra proiectului planului;

3. La data de 14 septembrie 2017 va avea loc la sediul CSM o intalnire cu reprezentantii sistemului judiciar.

4. In perioada 18 — 22 septembrie 2017, proiectul Planului de integritate pentru sistemul judiciar, consolidat dupa consultare, va fi supus analiui Comisiei nr. 1 - „Legislatie si cooperare interinstitutionala" din cadrul CSM.

5. Dupa sedinta Comisiei nr.1 in care a fost dezbatut proiectul Planului de integritate, acesta va fi supus aprobarii Plenului CSM.

6. In ultima etapa, in jurul datei de 1 octombrie 2017, Planul se va transmite catre Ministerul Justitiei pentru aprobare.

S-a mai apreciat oportun ca pana la 1 septembrie sa avem un punct de vedere de la Biroul de Informatica referitor la stadiul dezvoltarii ROLII si de la Biroul de Informatii Publica si Relatii cu Mass Media un punct de vedere legat de dezvoltarea si implementarea unei strategii de comunicare publica unitara. Urmatoarea intalnire va avea loc pe 14 septembrie 2017, cand vor fi invitati sa participe reprezentanti ai institutiilor sistemului judiciar in vederea definitivarii Planului de integritate pentru implementarea strategiei”.

>> Minuta sedintei de marti, 11 iulie 2017, a grupului de lucru pentru implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.