Crin Bologa si-a luat consilier un fost sef DNA

Data: 29 iulie 2020, 17:34 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1618 afisari

Actualul sef al DNA, Crin Bologa (foto), si-a luat consilier un fost sef al acestei institutii. Este vorba despre procuroarea Anca Jurma, cea care a renuntat dupa sase luni la sefia interimara a parchetului anticoruptie si a devenit consiliera lui Calin Nistor cat timp acesta a condus DNA.Crin Bologa si Anca Jurma au avut in 28 iulie 2020 o intalnire cu Cord Meier-Klodt, Ambasador al Republicii Federale Germane la Bucuresti. In cadrul intalnirii, in contextul detinerii de catre Germania a Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, au fost purtate discutii pe teme legate de mecanismele de combatere a coruptiei si a fraudelor impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, precum si de respectare a statului de drept, la nivel national si european.

Astfel au fost abordate, din perspectiva atributiilor DNA, aspecte privind progresele inregistrate de Romania in aducerea la indeplinire a cerintelor celei de-a treia conditionalitati a Mecanismului de Cooperare si Verificare, precum si provocarile ramase:

“De asemenea, a fost abordata problematica pregatirilor, la nivelul agentiilor de aplicare a legii si a parchetelor din cele doua tari, pentru operationalizarea Parchetului European.
O tema centrala a discutiilor a fost consolidarea cooperarii judiciare internationale si a schimbului de experienta intre DNA si autoritatile judiciare competente din Germania, ocazie cu care domnul procuror sef Crin Nicu Bologa a subliniat excelenta cooperare bilaterala in materia asistentei judiciare in investigarea cauzelor de mare coruptie intre cele doua tari.
La finalul intalnirii, participantii au convenit asupra intensificarii activitatilor de schimb de experienta intre procurorii Directiei si expertii germani in domeniul investigarii cauzelor de mare coruptie si a fraudelor impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene”.

 

Comentarii

# ?????? date 2 august 2020 14:03 0

@ Dacă aceia care sunt candidați la alegeri realizează profituri din banii restituiți de la bugetul public pentru cheltuielile cu campania electorală și dacă instituțiile specializate au verificat sponsorii din campaniile electorale pentru ca politicienii să nu fie implicați în spălări de bani, la restituirea banilor pe care îi folosesc în campaniile electorale din sponsorizări din care politicienii ar putea realiza profituri personale, ?

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.