Control judiciar pentru un fost politist al DNA

Data: 19 octombrie 2020, 16:12 | autor: L.J. | 1 comentarii | 9310 afisari

Un fost ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, in prezent comisar sef in cadrul IGPR, a fost pus sub control judiciar de procurorii anticoruptie.Acesta este acuzat de presupuse fapte de luare de mita, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si favorizarea faptuitorului.


Iata comunicatul DNA:“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de inculpatul MOISE MARIUS EDUARD, la data faptelor ofiter de politie judiciara din cadrul D.N.A. (pana in martie 2020), in prezent comisar sef in cadrul IGPR - Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, pentru savarsirea infractiunilor de:

- luare de mita in forma continuata (doua acte materiale);
- folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii;
-favorizarea faptuitorului.

In aceeasi cauza se efectueaza cercetari penale si fata de un alt inculpat, reprezentant al unei societati comerciale, pentru complicitate la cele trei infractiuni retinute in sarcina inculpatului MOISE MARIUS EDUARD.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Moise Marius Eduard, in calitate de ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui functionar din administratia publica locala, in perioada octombrie 2018 – iunie 2019, foloase necuvenite pentru altul, constand in obtinerea a doua contracte pentru firma omului de afaceri, coinculpat in cauza. In schimb, ofiterul de politie judiciara ar fi promis functionarului acces la informatii nedestinate publicitatii, respectiv date cu privire la activitatile de urmarire penala derulate intr-un dosar al DNA. In perioada 2018 – 2020, inculpatul Moise Marius Eduard a utilizat un autoturism de lux inregistrat pe numele firmei in interesul careia ar fi actionat.

Masura controlului judiciar, dispusa de procurori la data de 1 octombrie 2020, a fost confirmata de instanta competenta la data de 13 octombrie 2020, prin respingerea plangerii depuse de inculpat fata de masura mentionata.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte mai multe obligatii intre care sa nu paraseasca tara, sa nu se aproprie si sa nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta, sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta - ofiter de politie.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului MOISE MARIUS EDUARD si celuilalt inculpat, reprezentant al unei societati comerciale, li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

 

Comentarii

# DODI date 19 octombrie 2020 18:45 +1

Curios cum lupul cu blană de oaie și care și-a lepădat blana (a ieșit din DNA) este luat în vizor de foștii colegi de furtișaguri, fărădelegi și încălcări de lege. Asta îi este servită ca aperitiv pentru a-l face să fie suficient de speriat pentru a nu da informații de escrocheriile făcute împreună.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.