CONTROL DE LEGALITATE – Inalta Curte, dezlegare de drept: “Autoritatea contractanta are dreptul de a proceda la reevaluarea integrala a ofertei ca urmare a controlului de legalitate exercitat de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si/sau instanta de judecata?

Data: 20 November 2018, 11:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 461 afisari

Prin Decizia 66 in dosarul 1320/1/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Suceava - Sectia de contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. 156/39/2018, privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept:
"Daca in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 65, art. 104 alin. (3), art. 133 si art. 134 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 395/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, raportat la dispozitiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatea contractanta are dreptul de a proceda la reevaluarea integrala a ofertei ca urmare a controlului de legalitate exercitat de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si/sau instanta de judecata, cu posibilitatea de a solicita cu prilejul reevaluarii clarificari noi ale elementelor tehnice si aspectelor financiare ale ofertei, care privesc alte motive de respingere decat cele avute in vedere si pentru care s-a admis anterior contestatia/plangerea?”

Judecatori:

Corina-Alina Corbu - presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal - presedintele completului

Adriana Florina Secreteanu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Marius Ionel Ionescu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Madalina-Elena Grecu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Horatiu Patrascu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Cezar Hincu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Daniel Gheorghe Severin - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Angelica Denisa Stanisor - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Virginia Filipescu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Minuta Deciziei 66 in dosarul 1320/1/2018:

In numele legii


Decide:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.