CONTRAVENTII RUTIERE – Inalta Curte, dezlegare de drept: Politistul poate incheia procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor in urma informatiilor comunicate prin radio de catre operatorul radar, aflat in alt loc decat acela in care se afla politistul, sau doar ca urmare a verificarii inregistrarii aparatului radar?

Data: 02 August 2018, 13:00 | autor: L.J. | 0 comentarii | 784 afisari

Prin Decizia 4 in dosarul 3478/1/2016 Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a admis sesizarea formulata de Tribunalul Caras-Severin - Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. 23.520/271/2014, privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept:

"Daca, in sensul dispozitiilor art. 109 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002), art. 180 si 181 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificarile si completarile ulterioare (Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002), coroborate cu art. 15 si 21 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare (Ordonanta Guvernului nr. 2/2001), politistul poate incheia procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor in urma informatiilor comunicate prin radio de catre operatorul radar, aflat in alt loc decat acela in care se afla politistul, sau doar ca urmare a verificarii in mod nemijlocit a inregistrarii aparatului radar".

Judecatori:

Ionel Barba - presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal - presedintele completului
Doina Duican - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Viorica Trestianu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Laura Mihaela Ivanovici - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Dana Iarina Vartires - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Mariana Constantinescu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Rodica Florica Voicu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Carmen Maria Ilie - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Adriana Elena Gherasim - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.