CONTOPIREA PEDEPSELOR – Inalta Curte, dezlegare de drept: In cazul contopirii unei pedepse aplicata in temeiul Codului penal din 1968 pentru o infractiune savarsita sub imperiul acestei legi cu o pedeapsa cu inchisoarea aplicata in temeiul noului Cod penal pentru o infractiune savarsita sub imperiul Codului penal din 1968 se impune determinarea legii penale mai favorabile?

Data: 12 October 2018, 12:29 | autor: L.J. | 0 comentarii | 497 afisari

Prin Decizia 29 in dosarul 3465/1/2015 , Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a II-a penala in Dosarul nr. 2.137/122/2014 (2.787/2015) (avand ca obiect contestatia formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu impotriva Sentintei penale nr. 1.062 din 27 octombrie 2014, pronuntata de Tribunalul Giurgiu - Sectie penala in Dosarul nr. 2.137/122/2014) prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile referitoare la chestiunea de drept: "Daca in aplicarea art. 585 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura penala, in cazul operatiunii de contopire a unei pedepse cu inchisoarea aplicate in temeiul Codului penal din 1968 pentru o infractiune savarsita sub imperiul acestei legi cu o pedeapsa cu inchisoarea aplicata in temeiul noului Cod penal pentru o infractiune savarsita sub imperiul Codului penal din 1968 se impune determinarea legii penale mai favorabile condamnatului in temeiul art. 5 din noul Cod penal sau se aplica legea in vigoare la momentul efectuarii operatiunii de contopire?"

Judecatori:

Mirela Sorina Popescu - presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele Completului
Simona Cristina Nenita - judecator la Sectia penala - judecator- raportor
Luciana Mera - judecator la Sectia penala
Silvia Cerbu - judecator la Sectia penala
Lavinia Valeria Lefterache - judecator la Sectia penala
Ilie Iulian Dragomir - judecator la Sectia penala
Maricela Cobzariu - judecator la Sectia penala
Francisca Maria Vasile - judecator la Sectia penala
Leontina serban - judecator la Sectia penala
Marcela Radu - magistrat-asistent

Minuta Deciziei 29 in dosarul 3465/1/2015:

"In numele legii

Decide:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.