CONTESTATIE LA TABELUL PRELIMINAR - “Nu este conditionata de inscrierea creantei asiguratului sub conditie rezolutorie”

Data: 04 June 2019, 11:14 | autor: L.J. | 0 comentarii | 422 afisari

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului București Sectia a VII a civila sub nr. ** la data de 04.05.2017, contestatorul ** a formulat contestatie la tabelul preliminar de creante, solicitand modificarea acestuia, in sensul de a inscrie creanta detinuta de ** in cuantum de 7.611.255,01 lei ca o creanta pura si simpla, fara a fi afectata de conditie rezolutorie.

In motivarea cererii s-a aratat ca ** a formulat o cerere de inscriere la masa credala a debitoarei ** prin care a solicitat inscrierea sumelor rezultate din Contractul cadru (EFET) privind vanzarea si cumpararea de energie electrica din data de 23.11.2012 incheiat intre Creditoare si Debitoare si a contractului de vanzare - cumparare a energiei electrice nr. **.
La data de 25.04.2017, Administratorul judiciar al debitoarei a publicat in BPI nr. ** tabelul preliminar de creante, prin care a admis solicitarea ** de inscriere a creantei detinute, insa inscrierea s-a realizat sub conditie rezolutorie. In esenta, administratorul judiciar a admis creanta sub conditia rezolutorie a incasarii despagubirilor de catre creditoare in baza politei de asigurare nr. 1446029 incheiata intre ** si **
Intre ** si ** a fost incheiata polita de asigurare nr. ** ce viza riscul de neincasare a creantelor rezultate din raporturile de vanzare - cumparare de energie electrica incheiate cu **. Prin actul aditional nr. **din 15.12.2015, partile au stabilit ca urmare a procesului de divizare a societatii ** drepturile si obligatiile ce rezulta din Polita de asigurare nr. ** sunt cesionate catre **. Potrivit pct. 5 din Polita, limita minima de despagubire este de 4.450.000 lei. Prin Polita CAP nr. **, asa cum a fost modificata prin actele aditionale subsecvente, care incorporeaza Polita Initiala mentionata anterior, s-a acordat o Limita de credit Suplimentara de 4.450.000 lei. Asiguratorul a emis la 04.04.2017 decontul de prima nr. ** cu privire la o indemnizatie de 4.000.950 lei, aferenta politei initiale si la 03.04.2017 decontul de prima nr. 1174 cu privire la o indemnizatie de 449.050 lei, aferenta Politei CAP/CAP+.
Decontul de prima nr. 1208 a fost emis pentru o suma notificata si asigurata de 4.450.000 lei, iar decontul de prima nr. **aferent Politei CAP a fost emis pentru o suma notificata si asigurata de 3.115.922,27 lei. Conform Politei, procentajul asigurat este de 90% din fiecare dauna, (pct. 3 din Actul aditional nr. 3/29.10.2015 la Polita Initiala). Plata indemnizatiei a fost efectuata la data de 14 si 20 aprilie 2017, asa cum rezulta din extrasele de cont anexate.
In cererea se arata ca prin polita de asigurare incheiata, ** era beneficiarul primei de asigurare in situatia producerii riscului asigurat, respectiv situatia neincasarii sumelor datorate de ** in baza contractelor de vanzare - cumparare a energiei electrice. Potrivit art. 13 din Polita de asigurare, dupa plata indemnizatiei de asiguare, ** va fi subrogat in mod automat in ceea ce priveste drepturile pe care Asiguratul le are fata de clientul debitor sau fata de terti, pana la concurenta sumei platite drept indemnizatie de asigurare. In masura in care devine necesar, asiguratorul este de acord sa ia toate masurile in vederea transferului unor astfel de drepturi, la cererea **. Totodata, potrivit art. 2.210 din Codul civil, in limitele indemnizatiei platite, asiguratorul este subrogat in toate drepturile asiguratului sau ale beneficiarului asigurarii impotriva celor raspunzatori de producerea pagubei, cu exceptia asigurarilor de persoane.


Minuta Tribunalului Bucuresti:

“Anuleaza cererea de interventie, ca netimbrata.
Admite contestatia formulata de contestatoarea in contradictoriu cu intimata-debitoare prin ADMINISTRATOR JUDICIAR . Dispune modificarea tabelului preliminar de creante intocmit in dosarul nr... in sensul inlaturarii conditiei rezolutorii sub care a fost inscrisa creanta contestatoarei.
Cu drept de a formula apel in termen de 7 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VII-a Civila".

Extras din hotararea Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.