CONTESTATIE LA EXECUTARE NEINSUSITA - “Sentinta atacata este legala”

Data: 08 May 2019, 12:34 | autor: L.J. | 0 comentarii | 401 afisari

Prin Decizia 626/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca nefondata, contestatia formulata de contestatorul A.

Prin Sentinta penala nr. 71/F din 20 aprilie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a II-a penala, s-a respins, ca inadmisibila, contestatia la executare declarata de petentul condamnat A. impotriva Sentintei penale nr. 25/F din 12 februarie 2016 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia I penala, pronuntata in dosarul nr. x/2/2013.

Pentru a pronunta aceasta hotarare, Curtea de Apel Bucuresti a retinut ca, prin Sentinta penala nr. 25/F din 12 februarie 2016 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia I penala, pronuntata in dosarul nr. x/2/2013, a fost condamnat condamnat A..

Impotriva acestei hotarari a formulat contestatie la executare condamnatul A., fara a indica motivele contestatiei.

La termenul din 20 aprilie 2018, contestatorul a depus la dosarul cauzei, prin Administratia Penitenciarului Jilava, un inscris, prin care a declarat ca nu isi insuseste contestatia formulata si solicita judecarea cauzei in lipsa sa, rezultand ca cererea de contestatie la executare nu este formulata de acesta.

Avand in vedere manifestarea expresa de vointa a contestatorului condamnat A., Curtea de Apel Bucuresti a dispus respingerea, ca inadmisibila, a contestatiei formulate de acesta.

Impotriva Sentintei penale nr. 71/F din 20 aprilie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a II-a penala, in termen legal, contestatorul A. a formulat contestatie, fara a motiva calea de atac declarata.

Minuta ICCJ:

“Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de contestatorul A. impotriva Sentintei penale nr. 71/F din 20 aprilie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a II-a penala.

Obliga contestatorul la plata sumei de 200 RON cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 130 RON, ramane in sarcina statului.

Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.