CONTESTATIE LA EXECUTARE ADMISA - “Instanta va constata prescris dreptul de a cere executarea silita”

Data: 29 November 2019, 10:28 | autor: L.J. | 0 comentarii | 504 afisari

Prin Hotararea 1038/2018, Judecatoria Targu-Mures a admis contestatia la executare.

Prin actiunea civila inregistrata pe rolul acestei instante la data de 14.03.2017 sub nr. 3126/320/2017, contestatorul B. A. R., in contradictoriu cu intimatul L. I. C. a solicitat instantei:

- sa se constate ca fiind perimata executarea silita inceputa impotriva sa in dosarul exec.nr.3/E/2012 al BEJ G. M. C.;

- sa se dispuna radierea din CF a inscrierii referitoare la somatia de plata nr. 3/E/2012 din 25.11.2013 ca efect al perimarii executarii silite;

- cu cheltuieli de judecata.

In motivare s-a aratat ca la data de 06.12.2013 i-a fost comunicata prin posta Somatia de plata emisa de BEJ G. M. C., in dosarul executional nr. 3/E/2012, la solicitarea creditorului L. I. C.

Aceasta somatie de plata a fost notata in cartea funciara a imobilului situat in Targu-Mures al carui coproprietar este.

Ulterior datei de 06.12.2013 nu i-a mai fost comunicata niciun alt act de executare in dosarul ante-mentionat, sens in care, solicita sa se constate ca fiind perimata executarea silita inceputa impotriva sa si sa se dispuna, pe cale de consecinta, radierea inscrierii din cartea funciara.

In drept, avand in vedere data deschiderii dosarului executional, sunt aplicabile prevederile vechiului Cod de procedura civila referitoare la perimare, respectiv art. 389 alin 1 Cod proc.civ. potrivit carora: ”Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”

De asemenea, solicita a se avea in vedere prevederile

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.