CONTESTATIE LA DECIZIE DE PENSIONARE - “Reclamantul ramanand in plata cu cel din urma cuantum, mai avantajos”

Data: 13 August 2019, 13:26 | autor: L.J. | 0 comentarii | 508 afisari

Prin Sentinta din 9 mai 2019, Tribunalul Bucuresti a respins, ca neintemeiata, actiunea formulata de reclamant.

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti, reclamantul a solicitat in contradictoriu cu parata ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna:

-anularea deciziei de pensie primita la data de 14.12.2018;

-obligarea paratei emiterea unei noi decizii care sa tina seama de prevederile legale in vigoare privitoare la pensia suplimentara.

In fapt,

Reclamantul arata ca a primit decizia de pensie la data de 7.12.2018 impreuna cu scrisoarea dl. director al pararei in care se arata ca incepand cu data de 1.01.2017 pensionarii aflati in evidenta *** vor beneficia de indexarea cu 5,25% şi ca la actualizarea pensie sale a rezultat un cuantum mai mic decat cel aflat in plata astfel ca se pastreaza in plata cuantumul mai avantajos.
Reclamantul mai sustine ca parata nu a inclus sporul pentru pensia suplimentara la stabilirea drepturilor sale de pensie.
Astfel, au fost incalcate dispozitiile art.108 din Legea nr.223/2015 potrivit caruia pentru militarii care au platit contributia la Fondul pentru pensia suplimentara la stabilirea, recalcularea sau actualizarea pensiei militare se acorda un spor de 3%, 6%, sau 9% reprezentand pensia suplimentara, procent care se adauga pensiei stabilite in conditiile art.29, 30 şi 39 din acelaşi act normativ. Mai arata reclamantul ca a contestat decizia la Comisia de contestatii din cadrul paratei dar aceasta nu a raspuns.

Minuta Tribunalului Bucuresti:

“Respinge ca neintemeiata actiunea formulata de reclamant. Cu apel in 30 de zile de la comunicare”.

Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.