CONTESTATIE IN ANULARE – Decizia ICCJ prin care s-a respins contestatia in anulare a magistratului de la Judecatoria Constanta: ”Contestatorul isi expune dezacordul cu privire la solutia si motivarea hotararii atacate si tinde, in realitate, la o noua apreciere cu privire la fondul cauzei”

Data: 10 January 2019, 11:32 | autor: L.J. | 0 comentarii | 235 afisari

Prin Decizia 88/2018, ICCJ a respins contestatia in anulare formulata de A., judecator la Judecatoria Constanta, impotriva Deciziei civile nr. 333 din 11 decembrie 2017, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori.


Prin actiunea disciplinara inregistrata pe rolul Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, Inspectia Judiciara a solicitat ca, prin hotararea ce se va pronunta, sa se dispuna aplicarea uneia dintre sanctiunile prevazute de art. 100 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare ("Legea nr. 303/2004"), paratului A., judecator in cadrul Judecatoriei Constanta, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) si lit. t) teza a doua din Legea nr. 303/2004.

Prin Hotararea nr. 6J din 28 martie 2017, sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis in parte actiunea disciplinara si, in baza art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004, a aplicat paratului A. - judecator in cadrul Judecatoriei Constanta, sanctiunea disciplinara constand in suspendarea din functie pe o perioada de 3 luni, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din acelasi act normativ.

Impotriva hotararii mentionate la pct. 2 a declarat recurs paratul A., invocand motivele prevazute de art. 488 alin. (1) pct. 6 si 8 C. proc. civ.

Prin Decizia nr. 333 din 11 decembrie 2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori a respins, ca nefondat, recursul declarat de A..

Impotriva deciziei mentionate la pct. IV, recurentul A., judecator la Judecatoria Constanta, a formulat contestatie in anulare, in temeiul art. 503 alin. (2) pct. 2 si 3 C. proc. civ.

Minuta ICCJ:

„Respinge contestatia in anulare formulata de A. impotriva Deciziei civile nr. 333 din 11 decembrie 2017, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori in Dosarul nr. x/2017.

Definitiva”.

Extras din Decizia ICCJ:


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.