CONTESTATIE IN ANULARE - “A fost introdusa cu depasirea termenului de decadere”

Data: 06 noiembrie 2019, 11:51 | autor: L.J. | 0 comentarii | 492 afisari

Prin Decizia 18/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca tardiv introdusa, contestatia in anulare.

Prin Decizia nr. 255 din 9 noiembrie 2017, pronuntata in Dosarul nr. x/2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul de 5 judecatori, a respins, ca inadmisibila, cererea de revizuire formulata de A. impotriva Incheierii civile nr. 192 din camera de consiliu de la 9 noiembrie 2015 si Incheierii civile nr. 158 din camera de consiliu de la 12 octombrie 2015, pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul de 5 judecatori.

Impotriva deciziei mentionate revizuenta A. a formulat contestatie in anulare, prin care invoca Decizia Curtii Constitutionale nr. 685 din 7 noiembrie 2018 si precizeaza ca motivele vor fi depuse dupa publicarea deciziei Curtii Constitutionale.


Minuta Inaltei Curti:

“Respinge, ca tardiv introdusa, contestatia in anulare formulata de A. impotriva Deciziei nr. 255 din 9 octombrie 2017, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul de 5 judecatori, in Dosarul nr. X/2017. Irevocabila”.

Extras din decizia Inaltei Curti:“Decizia atacata cu contestatie in anulare a fost pronuntata in temeiul C. proc. civ. din 1865 si este o hotarare irevocabila conform art. 377 alin. (2) pct. 5 din acest cod, sub imperiul caruia hotararile irevocabile nu erau supuse procedurii de comunicare.

Nefiind supusa caii de atac a recursului, decizia atacata a ramas irevocabila la data pronuntarii sale, respectiv la data de 9 noiembrie 2017.

Contestatia in anulare a fost inregistrata pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie la data de 27 noiembrie 2018. La contestatia in anulare este atasata copia unui plic pe care este mentionat ca destinatar Completul de 5 judecatori, al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si este aplicata stampila unui oficiu postal din Brasov cu data de 23 noiembrie 2018.

In circumstantele expuse, instanta retine ca este intemeiata exceptia tardivitatii caii de atac, intrucat contestatia in anulare a fost introdusa cu depasirea termenului de decadere de un an, prevazut de art. 319 alin. (2) teza finala din C. proc. civ. din 1865, avand in vedere ca decizia atacata a ramas irevocabila la data de 9 noiembrie 2017, iar contestatia a fost depusa la oficiul postal cel mai devreme la data de 23 noiembrie 2018”.
>>Decizia Inaltei Curti 
 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.