CONTESTATIE DECIZIE DE CONCEDIERE – Sentinta Tribunalului Bucuresti, Sectia a VIII – a conflicte de munca si asigurari sociale, din 13.04.2017: “Dispune reintegrarea contestatoarei pe postul detinut anterior. Obliga intimata la plata in favoarea contestatoarei, a unei despagubiri, in conditiile art 80 C. Muncii, egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatoarea de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective”

Data: 05 June 2018, 12:37 | autor: L.J. | 0 comentarii | 384 afisari

Tribunalul Bucuresti, Sectia a VIII – a conflicte de munca si asigurari sociale, a admis, la data de 13.04.2017, cererea reclamantei impotriva deciziei de concediere disciplinara nr 306/05.09.2016. Reclamanta a solicitat ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna admiterea cererii de chemare in judecata, sa se dispuna anularea deciziei de concediere mentionata mai sus, reincadrarea contestatoarei in functia detinuta anterior emiterii Deciziei de concediere, plata drepturilor salariale, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei de crestere a copilului pentru o perioada de 2 ani incepand cu luna august a anului 2016 si pana la data reincadrarii in functia detinuta anterior emiterii Deciziei de concediere.

Minuta Tribunalului Bucuresti din 13.04.2017:

“Admite cererea de chemare in judecata precizata, formulata de reclamanta, cu domiciliul procesual ales la..., cu sediul in (...), sector (...), str. (...), nr. (...), parter, CNP (...), in contradictoriu cu parata..., cu sediul in (...), str. (...), nr. (...), sector (...). Anuleaza decizia de concediere nr. 306/05.09.2016.
Dispune reintegrarea contestatoarei pe postul detinut anterior .
Obliga intimata la plata in favoarea contestatoarei, a unei despagubiri, in conditiile art 80 C. Muncii, egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatoarea de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective.
Respinge cererea de obligare a intimatei la plata in favoarea contestatoarei a despagubirii echivalente cu indemnizatiei de maternitate pentru intervalul 02.08.2016-05.09.2016- data concedierii, ca neintemeiata. Cu apel in 10 zile de la comunicare, cererea depunandu-se la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII-a”.

Extras din sentinta:

In motivarea cererii contestatoarea a aratat urmatoarele:
Intre reclamanta, in calitate de angajat si..., in calitate de angajator, s-a incheiat Contractul individual de munca nr...Conform art. C lit. a) din Contractul de munca acesta este incheiat peru o perioada nedeterminata si potrivit art. E reclamanta ocupa functia de Referent resurse umane.
De asemenea, la Contractul individual de munca au fost incheiate doua acte aditionale, in 21.05.2015 si in 01.11.2015, prin care partile au modificat numarul de ore de munca, respectiv cuantumul salariului
Arata ca nu a intampinat niciodata vreo problema privind nerespectarea atributiilor sale de serviciu, iar relatiile sale de munca, atat cu colegii, cat si cu angajatorul au fost bune, indeplinindu-si intotdeauna obligatiile de munca conform Contractului de munca si fisei postului.
In data de 29.02.2016, afland ca este insarcinata, a comunicat aceasta situatie de fapt atat colegilor sai , cat si paratei, angajandu-se fata de aceasta din urma sa ii transmita in cel mai scurt timp si documentele medicale care atesta starea sa de graviditate. Totodata, a comunicat angajatorului faptul ca urmeaza sa depuna si o cerere de concediu avand in vedere ca a intampinat anumite probleme de sanatate urmare a sarcinii si doreste sa efectueze o serie de investigatii medicale amanuntite.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.