CONTESTATIA PARCHETULUI, ADMISA DE INALTA CURTE - “Indeplineste cerinta de legalitate”

Data: 09 octombrie 2019, 12:33 | autor: L.J. | 0 comentarii | 474 afisari

Prin Decizia 347/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis contestatia formulata de catre procuror.

Prin sentinta nr. 52/PI din 29 mai 2019 pronuntata de Curtea de Apel Oradea, Sectia penala si pentru cauze cu minori, s-a dispus in baza art. 107 din Legea nr. 302/2004, cu referire la Hotararea Curtii de Justitie a Uniunii Europene din data de 27 mai 2019, respingerea cererii de executare a mandatului european de arestare emis de Procuratura St. Polten din Austria la data de 22 august 2017, avand referinta dosarului nr. 5 St 128/15x, privind persoana solicitata A.
Impotriva acestei sentinte penale a formulat contestatie procurorul, solicitand, in principal, in conformitate cu prevederile art. 108 alin. (2) din Legea nr. 302/2004, admiterea contestatiei formulate, desfiintarea hotararii atacate si, in rejudecare, trimiterea cauzei la Curtea de Apel Oradea in vederea continuarii judecarii cauzei.

In subsidiar, in situatia in care Inalta Curte de Casatie si Justitie va aprecia ca mandatul european de arestare indeplineste cerinta de legalitate prevazuta in articolul 6 alineatul (1) din Decizia-cadru 2002/584/JAI a Consiliului din 13 iunie 2002, referitoare la autoritatea judiciara competenta sa emita un mandat european de arestare, a solicitat executarea mandatului european de arestare emis de Procuratura St. Polten din Austria, avand referinta dosarului nr. 5 St 128/15x, arestarea si predarea persoanei solicitate.

Minuta Inaltei Curti:

“Admite contestatia formulata de procuror impotriva sentintei nr. 52/PI din 29 mai 2019 a Curtii de Apel Oradea, Sectia penala si pentru cauze cu minori. Desfiinteaza sentinta penala contestata si dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeasi instanta, Curtea de Apel Oradea”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.