Consiliul Concurentei a castigat irevocabil procesul cu Mol Romania

Data: 03 July 2015, 12:06 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1224 afisari

Consiliul Concurentei a anuntat incheierea procesului cu Mol Romania. Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat irevocabil incalcarea legii concurentei de catre compania Mol Romania prin participarea la o intelegere de tip cartel, alaturi de alte companii active pe piata carburantilor.


De asemenea, potrivit Consiliului Concurentei, instanta suprema a redus amenda aplicata companiei Mol Romania, de la 80,2 milioane de lei, la 64,2 milioane lei.

Anterior, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia Consiliului Concurentei, motiv pentru care compania a formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care l-a respins ca nefondat, diminuand amenda.

Reamintim ca, la sfarsitul anului 2011, Consiliul Concurentei a sanctionat sase companii petroliere cu amenda de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale. In urma investigatiei, autoritatea de concurenta a constatat ca cele sase companii au incalcat atat Legea Concurentei, cat si Tratatul de Functionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium:

-SC OMV Petrom SA (la data incalcarii legii opera benzinariile Petrom si Petrom V) – 366,5 milioane de lei

-SC OMV Petrom Marketing SRL (la data incalcarii legii opera benzinariile OMV) – 137,2 milioane de lei

-SC Rompetrol Downstream SRL – 159,5 milioane de lei

-SC Lukoil Romania SRL – 136,8 milioane de lei

-SC Mol Romania Petroleum Products SRL – 80,2 milioane de lei

-SC ENI Romania SRL – 11,1 milioane de lei.

Amenzile au fost executate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Decizia instantei ne bucura, cum este si firesc, deoarece confirma faptul ca investigatiile derulate de noi sunt solide si bine argumentate. Suntem optimisti si in privinta celorlalte procese cu companiile petroliere, acesta fiind primul caz solutionat irevocabil din cele 6 aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

sursa foto: wall-street.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.