CONFLICT DE INTERESE - “Instantei de judecata ii revine rolul de a realiza o interpretare cazuala sau judiciara”

Data: 29 November 2019, 10:30 | autor: L.J. | 0 comentarii | 454 afisari

Prin Decizia 14/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Bacau - Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. 654/103/2018, privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept:

  "Daca, in interpretarea dispozitiilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare (Legea nr. 176/2010), pentru o persoana care a ocupat o functie eligibila si fata de care s-a constatat, in legatura cu aceasta functie, existenta conflictului de interese, se aplica decaderea din dreptul de a exercita o functie publica (respectiv din dreptul de a accede la pozitia de functionar public) potrivit art. 25 alin. (2) teza intai din Legea nr. 176/2010 sau i se aplica doar decaderea prevazuta de dispozitiile art. 25 alin. (2) teza a doua din Legea nr. 176/2010 (respectiv din dreptul de a accede la o functie electiva)?”.


Judecatori:

Corina-Alina Corbu  - presedintele completului
Adriana Florina Secreteanu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Veronica Nastasie - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Adriana Elena Gherasim - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Mariana Constantinescu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Emilia Claudia Visoiu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Claudia Marcela Canacheu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Gheza Attila Farmathy - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Ionel Barba - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscalMinuta Inaltei Curti:

“Respinge, ca inadmisibila, sesizarea formulata de Curtea de Apel Bacau - Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. 654/103/2018, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept:

'Daca, in interpretarea dispozitiilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru o persoana care a ocupat o functie eligibila si fata de care s-a constatat, in legatura cu aceasta functie, existenta conflictului de interese, se aplica decaderea din dreptul de a exercita o functie publica (respectiv din dreptul de a accede la pozitia de functionar public) potrivit art. 25 alin. (2) teza intai din Legea nr. 176/2010 sau i se aplica doar decaderea prevazuta de dispozitiile art. 25 alin. (2) teza a doua din Legea nr. 176/2010 (respectiv din dreptul de a accede la o functie electiva)?'.

  Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.