CONFLICT DE INTERESE - “Dispune incetarea procesului penal”

Data: 05 November 2019, 13:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 485 afisari

Prin Decizia 152/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus incetarea procesului penal fata de inculpat.  

Inculpatul A., in urma rejudecarii cauzei in prima instanta, a fost achitat pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, prevazuta in art. 253/1 alin. (1) C. pen. anterior (fapta cu privire la contractul individual de munca nr. X. din 13 ianuarie 2009) si a fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, fapta prevazuta in art. 253/1 C. pen. anterior, constand in aceea ca, in calitate de deputat in Parlamentul Romanei in legislatura 2008-2012, a incheiat contractul civil nr. Y. din 5 aprilie 2011 cu nora sa, B., prin care cea din urma s-a angajat sa presteze, in cadrul biroului parlamentar, activitati specifice pozitiei de consilier al beneficiarului pana la finalul mandatului si in baza caruia a obtinut, in perioada aprilie 2011 - decembrie 2012, venituri brute in suma totala de 45.963 lei.
 Inculpatul A. a despus apel impotriva sentintei nr. 603 din 25 octombrie 2018, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala.


Minuta Inaltei Curti:


“Admite apelul declarat de inculpatul A. impotriva sentintei nr. 603 din 25 octombrie 2018, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala si dispune incetarea procesului penal fata de inculpat in ceea ce priveste savarsirea infractiunii de conflict de interese, prevazuta in art. 253/1 alin. (1) C. pen. anterior, cu aplicarea art. 5 C. pen., intrucat a intervenit prescriptia speciala, cauza ce inlatura raspunderea penala”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.