CONDUCERE FARA PERMIS – Decizia Inaltei Curti prin care s-a respins, ca nefondat, recursul in casatie declarat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti

Data: 29 November 2018, 10:35 | autor: L.J. | 0 comentarii | 411 afisari

Prin Decizia 286/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca nefondat, recursul in casatie declarat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti impotriva deciziei penale nr. 453/A din data de 25 aprilie 2018 a Curtii de Apel Pitesti, sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie, privind pe intimatul inculpat A.
Prin sentinta penala nr. 13 din 18 ianuarie 2018, pronuntata de Judecatoria Curtea de Arges, in baza art. 335 alin. (1) C. pen. a fost condamnat inculpatul A., cetatean roman, fara ocupatie, studii 4 clase, necasatorit, fara antecedente penale, la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de “conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

In baza art. 66 alin. (1) lit. a) b) si i) C. pen. s-a interzis inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a conduce orice fel de autovehicul pe o durata de 2 ani, termenul urmand a curge de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte.

In baza art. 65 alin. (1) raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) si i) C. pen. s-a interzis inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a conduce orice fel de autovehicul, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale. in baza art. 60 C. pen. s-a dispus executarea pedepsei in regim de detentie.
Impotriva sentintei a declarat apel inculpatul A., prin aparator, criticand-o pentru netemeinicie si solicitand inlaturarea dispozitiilor art. 60 C. pen., ca modalitate de executare a pedepsei.

Curtea a dispus citarea apelantului cu mandat de aducere, insa mandatul nu a putut fi adus la indeplinire, intrucat cel in cauza nu se afla in tara, fiind plecat impreuna cu mama sa la munca, in Germania .

Prin decizia penala nr. 453/A din 25 aprilie 2018 a Curtii de Apel Pitesti, sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie, pronuntata in dosarul nr. x/2016, a fost admis apelul declarat de inculpatul A., cetatean roman, fara ocupatie, studii 4 clase, necasatorit, fara antecedente penale, impotriva sentintei penale nr. 13 din 18 ianuarie 2018, pronuntata de Judecatoria Curtea de Arges, in dosarul nr. x/2016.

A fost desfiintata in parte sentinta penala apelanta si rejudecand:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.