CONDAMNAREA JUDECATORULUI DOLACHE - “Si-a asumat fara rezerve responsabilitatea faptei”

Data: 03 May 2019, 11:24 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1272 afisari

Lumea Juridica prezinta motivarea Sentintei 21/18.03.2019 a Curtii de Apel Ploiesti prin care a fost condamnat judecatorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucuresti la 10 luni inchisoare pentru conducere sub influenta alcoolului, stabilind in acelasi timp si amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

In rechizitoriul intocmit, procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au retinut urmatoarea starea de fapt:

"La data de 4 noiembrie 2017, in jurul orelor 22:00, aflat la volanul unui autoturism, in municipiul Bucuresti, inculpatul a fost observat de un echipaj al Politiei Rutiere in timp ce efectua viraj la stanga cu depasirea marcajului longitudinal continuu. In aceasta imprejurare, conducatorului auto i s-au solicitat documentele si a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se ca alcoolemia inculpatului in aerul expirat a fost de 0,77 mg/l. Ulterior, acesta fost condus la Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici', unde i-a fost recoltata o proba de sange, inculpatul parasind unitatea medicala, fara preaviz, nemaifiind posibila recoltarea si a celei de-a doua probe. Din buletinul de analiza toxicologica emis de Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici', a reiesit ca la ora 22:30 inculpatul avea in sange o alcoolemie de 1,95 gr.%o”.

Minuta Curtii de Apel Ploiesti:

“In baza art. 336 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod procedura penala, stabileste in privinta inculpatului Dolache Damian pedeapsa de 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. In baza art. 83 Cod penal dispune amanarea aplicarii pedepsei de 10 luni inchisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani care se calculeaza de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari, conform art. 84 alin.1 Cod penal. In baza art. 85 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. in baza art. 85 alin. 2 lit.g) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere impune inculpatului obligatia de a nu conduce niciun vehicul. in baza art.83 alin.4 Cod penal atrage atentia inculpatului cu privire la consecintele nerespectarii masurilor de supraveghere, a obligatiilor ce ii revin sau in cazul savarsirii unei infractiuni. in baza art. 274 alin.(1) Cod procedura penala obliga pe inculpatul Dolache Damian la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 18 martie 2019”.

Extras din sentinta CA Ploiesti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.