COMPUNEREA COMPLETELOR DE 5 JUDECATORI - “Termenul obiectiv de un an este unul imperativ”

Data: 20 June 2019, 11:40 | autor: L.J. | 0 comentarii | 490 afisari

Prin Decizia 324/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca tardiva, contestatia in anulare.

Prin Decizia nr. 2779 din data de 17 octombrie 2014, pronuntata in Dosarul nr. x/2014, Inalta Curte, Sectia I civila, a respins, ca inadmisibila, cererea de revizuire formulata de revizuentul A. impotriva Deciziei nr. 5140 din data de 8 noiembrie 2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia I civila.

Impotriva aceste decizii a formulat contestatie in anulare contestatorul A., cale de atac care a fost inregistrata pe rolul acestei instante la data de 22 ianuarie 2019.

Contestatorul a aratat ca a inteles sa formuleze prezenta cale de atac in raport de decizia data de catre Curtea Constitutionala a Romaniei referitoare la modul de alcatuire al completurilor de 5 judecatori din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Prin intampinarea formulata in cauza, intimata Academia Tehnica Militara a solicitat respingerea contestatiei in anulare, ca inadmisibila, iar, pe fond, ca neintemeiata.

La termenul din data de 19 februarie 2019, IUnalta Curte, din oficiu, in raport de dispozitiile art. 319 alin. (2) C. proc. civ., a invocat exceptia tardivitatii contestatiei in anulare si a retinut cauza in pronuntare asupra acestei exceptii, pe care a apreciat-o ca fiind prioritara fata de exceptia inadmisibilitatii caii de atac, invocata de catre intimata Academia Tehnica Militara.

Minuta ICCJ:

“Respinge, ca tardiva, contestatia in anulare formulata de contestatorul A. impotriva Deciziei nr. 2779 din data de 17 octombrie 2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia I civila.

Irevocabila”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.