COMPLICITATE LA TALHARIE - “A inlesnit savarsirea faptei prin sfaturile , instructiunile si incurajarile pe care le-a dat”

Data: 27 November 2019, 11:01 | autor: L.J. | 0 comentarii | 535 afisari

Prin Sentinta 1/2018, Judecatoria Buzau a condamnat inculpatul la 3 ani inchisoare pentru savarsirea complicitatii la infractiunea de talharie calificata.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului S. D., in stare de arest preventiv, pentru savarsirea complicitatii la  infractiunea  de talharie calificata,  prevazuta de art. 48 alin.1 Cod penal raportat la art. 233 Cod penal raportat la art. 234 lit. d Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a si d  Cod penal.

 Prin actul de sesizare a instantei s-a retinut faptul ca in noaptea de 10.01.2018, in jurul orelor 22.00, in urma unei intelegeri prealabile, inculpatul S. D., cu intentie a inlesnit activitatea infractionala a suspectului N. F. M., care a deposedat persoana vatamata E. S., prin exercitarea de violente fizice, de geanta pe care aceasta o avea in mana (moment in care, in incercarea de a opune  rezistenta, aceasta s-a dezechilibrat si a cazut pe trotuar), la comiterea faptei participand, tot in calitate de complici, suspectul H. I., precum si numitii C. A. V. si T. F. D.

Inculpatul s-a prevalat de dispozitiile art.  374 alin. 4 Cod procedura penala, acesta recunoscand intocmai fapta retinuta in sarcina sa, desi in cursul urmaririi penale a avut o pozitie oscilanta, initial negand fapta, apoi recunoscand-o, pentru ca in fata judecatorului de camera preliminara sa nege din nou savarsirea faptei.


Minuta Judecatoriei Buzau:

“In baza art. 48 alin. 1 Cod penal in referire la art. 233 – art. 234  alin. 1 lit. d Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a si d Cod penal, raportat  art. 396 alin. 10 Cod procedura penala va condamna inculpatul S. D. la o pedeapsa de  3 ani  inchisoare pentru savarsirea complicitatii la infractiunea de  talharie calificata ( fapta din 10.01.2018).

 Va interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 66 lit. a , b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de 2 ani cu incepere  dupa executarea pedepsei.

  In baza art. 65 Cod penal va  interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 66 lit. a ,b    Cod penal cu incepere de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte si pana pedeapsa a fost executata sau considerata ca executata.

 In baza art. 399 Cod procedura penala va  mentine masura arestului preventiv.

 In baza art. 76 Cod penal va deduce din pedeapsa aplicata perioada retinerii si arestarii preventive  incepand cu data de 12.01.2018  la zi.

 In baza  art.7 alin.1 lit. b din Legea nr. 76/2008, dupa ramanerea definitiva a hotararii,  urmeaza sa se preleveze probe biologice de la inculpat  in vederea introducerii profilului genetic in S.N.D.G.J.

In latura civila,

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.