Comisia de la Venetia: concluzii despre modificarile la Codurile penale (Document)

Data: 22 October 2018, 17:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1329 afisari

Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), condusa de Gianni Buquicchio (foto), a formulat sambata, 20 octombrie 2018, o serie de concluzii in raportul despre Romania, pe care il gasiti atasat in limba engleza la finalul acestui articol, privind modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala.


Desi recunoaste necesitatea acestor schimbari legislative, in acord cu unele decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei si unele directive europene, Comisia de la Venetia isi exprima nemultumirea cu privire la ceea ce ea denumeste „un proces legislativ excesiv de rapid si lipsit de transparenta”.

De asemenea, Comisia de la Venetia sustine ca politicienii nu au luat in seama nemultumirile exprimate de sefii ICCJ si ai marilor parchete. Pe de alta parte, Comisia le recomanda tuturor institutiilor „sa evite retorica excesiva si sa se preocupe mai mult de cautarea unui suport mai larg pentru pachetul legislativ”.

In incheiere, Comisia de la Venetia face o lista concreta cu articolele din Coduri asupra carora legiuitorul roman ar trebui sa isi aplece mai mult atentia.

Concluziile Comisiei de la Venetia:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.