ccf

Combaterea criminalitatii si coruptiei

Data: 27 March 2020, 12:22 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2407 afisari

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca Proiectul „Combaterea Criminalitatii si Coruptiei”, finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, are un buget de 4.250.000 de euro si o perioada de implementare de 36 de luni.


Potrivit PICCJ, proiectul este derulat in parteneriat cu Directia Nationala Anticoruptie si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism:

“Contractul de finantare pentru acest proiect s-a semnat la data de 27.11.2018, fiind primul contract de finantare semnat in cadrul programului 'Justitie' al actualului Mecanism Financiar Norvegian. Obiectivul general al proiectului il reprezinta intarirea capacitatii Ministerului Public de a combate criminalitatea si coruptia, contribuind, in acest sens, la intarirea statului de drept si a sistemului judiciar in ansamblul sau.

Proiectul are doua componente: una de formare profesionala pentru procurori, ofiteri de politie judiciara si specialisti, si cealalta de achizitie de echipamente pentru unitatile de parchet, echipamente ce vor contribui la desfasurarea eficienta a activitatii de urmarire penala. In ceea ce priveste abordarea de management, aceasta este structurata pe doi piloni: unul de analiza a resurselor utilizate in efectuarea investigatiilor in domeniul infractionalitatii financiare si al spalarii de bani, iar celalalt priveste constructia institutionala, concretizata, pe de o parte, in formarea profesionala specializata in domeniul combaterii infractiunilor de mediu, a micii coruptii, a spalarii de bani, a fraudei in achizitiile publice, dar si in domeniul tehnicilor de audiere si al programarii neurolingvistice, iar pe de alta parte, in achizitia de echipamente destinate eficientizarii activitatii de urmarire penala.

Un numar de peste 600 de procurori, specialisti si ofiteri de politie judiciara vor beneficia de formare profesionala in cadrul a 40 de seminare, iar 15 specialisti vor beneficia de un curs de master la University College of Dublin –Scoala de Investigatii Criminalistice Informatice.
De asemenea, vor fi organizate si doua vizite de studiu in Norvegia, la sediul Riksadvokaten. Proiectul se implementeaza la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre Unitatea de Management al Proiectelor, si la nivelul celor doua directii partenere de catre echipe de implementare special constituite in acest sens, sub coordonarea generala a domnului procuror-sef Catalin Andrei Popescu, din cadrul Sectiei de Resurse Umane si Documentare”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.