CLASAREA CAUZEI – Ordonanta din 15.07.2014 intocmita de procurorul DNA Ciprian Man, in dosarul nr. 20/P/2013: „Datele detinute de organele de urmarire penala privind savarsirea infractiunilor de coruptie ce fac obiectul cauzei, in care ar fi fost implicati si faptuitorii T.M., judecator la CA Oradea-Sectia penala, si S.I., avocat in cadrul Baroului Bihor, nu au putut fi confirmate cu probe care sa dovedeasca vinovatia acestora”. Luarea de mita (art. 289 CP); traficul de influenta (art. 291 CP)

Data: 16 September 2015, 13:04 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1842 afisari

Prin ordonanta din 15 iulie 2014, Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul teritorial Oradea a dispus clasarea cauzei avand ca obiect comiterea unor infractiuni de coruptie de catre Traian Munteanu, judecator in cadrul Curtii de Apel Oradea-Sectia penala, si Ioan Sava, avocat in cadrul Baroului Bihor.


proc. Ciprian MAN

Faptele retinute: instigarea la luarea de mita – art. 47 CP rap. la art. 289 alin. (1) CP cu ref. la art. 6 din Legea nr. 78/2000; luarea de mita – art. 289 alin. (1) CP cu aplic. art. 6 din Legea nr. 78/2000; traficul de influenta – art. 291 alin. (1) CP cu ref. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

Solutia: „1. Clasarea cauzei avand ca obiect infractiunile de:

-instigare la luarea de mita prev. de art. 47 CP rap. la art. 289 alin. (1) CP cu ref. la art. 6 din Legea nr. 78/2000;

-luare de mita prev. de art. 289 alin. (1) CP cu aplic. art. 6 din Legea nr. 78/2000;

-trafic de influenta prev. de art. 291 alin. (1) CP cu ref. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 .

2. In temeiul art. 275 alin. (3) CPP, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

3. Cu drept de plangere la procurorul ierarhic superior, in termen de 20 zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta.

4. Solutia se comunica persoanelor interesate”.

Extras din ordonanta:

In cauza au fost autorizate de catre judecator interceptarea comunicatiilor telefonice ale persoanelor suspectate a fi implicate in actele de coruptie, insa, in contextul dosarelor penale aflate pe rolul organelor judiciare in diferite stadii, ce vizau persoane din mediul judiciar local, printre care cei doi faptuitori, Munteanu Traian si Sava Ioan, cat si magistratul Curtii de Apel Orada Puscas Mircea, subiectii ce au facut obiectul autorizatiilor de interceptare au evitat sa discute la telelfon, fiind foarte precauti, iar in lipsa colaborarii persoanelor cu privire la care au existat date ca i-ar fi mituit pe magistratii Curtii de Apel Oradea (persoane multumite de altfel de solutiile obtinute), nu au putut fi administrate mijloace de proba care sa dovedeasca vinovatia faptuitorului”.

>>Ordonanta din 15 iulie 2014 intocmita de procurorul Ciprian Man, de la DNA-ST Oradea, in dosarul nr. 20/P/2013

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.