CJUE statueaza daca dreptul de vizita in materie de raspundere parentala include dreptul de vizita al bunicilor

Data: 12 April 2018, 15:20 | autor: L.J. | 0 comentarii | 386 afisari

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) trebuie sa decida daca dreptul de vizita in materie de raspundere parentala include si dreptul de vizita al bunicilor. Solutia CJUE urmeaza sa fie pronuntata in Cauza C-335/17 Valcheva/Babanarakis in care joi, 12 aprilie 2018, avocatul general Maciej Szpunar a propus Curtii sa statueaze ca dreptul de vizita in materie de raspundere parentala include si dreptul de vizita al bunicilor.


Avocatul general Maciej Szpunar a amintit in timpul sedintei despre Regulamentul Bruxelles care pune in plan central interesul superior al copilului, iar in cazul in care aste norme ar fi excluse din domeniul de aplicare al Regulamentului, cauzele avand acelasi obiect ar urma sa fie judecata in baza normelor nationale nearmonizate.

In acelasi timp, avocatul general Szpunar a adus in atentia Curtii si prevederile Conventiei de la Haga din 1996, unde se vorbeste despre "notiunea extinsa a 'dreptului de vizita', coroborand astfel integrarea in viata familiala a raporturilor dintre rudele apropiate, care pot avea un rol considerabil."

Astfel, a concluzionat avocat general, notiunea de „drept de vizita” "include alte persoane decat parintii, cat timp aceste persoane au legaturi de familie de drept sau de fapt cu copilul".

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.