Cititi protocolul Inspectiei Judiciare cu SRI (Document)

Data: 09 October 2018, 11:50 | autor: L.J. | 0 comentarii | 990 afisari

Inspectia Judiciara a publicat marti, 9 octombrie 2018, protocolul incheiat pe 29 februarie 2016 cu Serviciul Roman de Informatii.


Documentul a fost semnat de catre inspectorul-sef al IJ, judecatorul Lucian Netejoru (foto dreapta) si prim-adjunctul directorului SRI, generalul-locotenent Florian Coldea (foto stanga). Avizele de legalitate au fost date de inspectorul-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, procurorul Gheorghe Stan, si de seful Directiei Juridice a SRI, generalul de brigada Dumitru Dumbrava.

Inspectia Judiciara sustine ca protocolul (disponibil la finalul articolului) si-a incheiat efectele pe data de 8 martie 2017. Totodata, IJ subliniaza ca nu a solicitat si nu a transmis informatii catre SRI in niciuna dintre spetele vizand judecatori, procurori sau magistrati-asistenti (de la ICCJ). In plus, Inspectia Judiciara precizeaza ca nu a exercitat nicio actiune disciplinara ca efect al protocolului.

Articolul 3, alineatul 2 din Protocolul SRI-J prevede ca „Serviciul Roman de Informatii transmite:

a) la solicitare, orice informatii referitoare la lucrarile aflate pe rolul Inspectiei Judiciare;

b) din oficiu, orice informatii in legatura cu acte sau fapte susceptibile a fi incadrate ca fiind abateri disciplinare savarsite de magistrati”.

Comunicatul integral al Inspectiei Judiciare:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.