CIRCULATIA PE DRUMURILE PUBLICE - „Textul normativ reglementeaza pastrarea permisului de conducere”

Data: 03 December 2019, 09:19 | autor: L.J. | 0 comentarii | 444 afisari

Prin Decizia 8/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a luat in examinare sesizarea formulata de Tribunalul Vrancea - Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. 15.930/231/2016, privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept:

 "Interpretarea art. 191 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.391/2006, in sensul daca acesta reprezinta o norma speciala ce deroga de la norma generala, instituita de art. 109 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si stabileste o competenta speciala a sefului serviciului politiei rutiere pe teritoriul caruia a fost constatata contraventia, sub aspectul aplicarii sanctiunii contraventionale complementare, in situatia in care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenta a altui judet decat cel care il are in evidenta.


Judecatori:

Corina-Alina Corbu -  presedintele completului
Carmen Maria Ilie - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Cezar Hincu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Maria Hrudei - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Adriana Elena Gherasim - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Florentina Dinu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Horatiu Patrascu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Mona Magdalena Baciu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Emilia Claudia Visoiu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal


Minuta Inaltei Curti:


„Respinge, ca inadmisibila, sesizarea formulata de Tribunalul Vrancea - Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. 15.930/231/2016, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept:

  "Interpretarea art. 191 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.391/2006, in sensul daca acesta reprezinta o norma speciala ce deroga de la norma generala, instituita de art. 109 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si stabileste o competenta speciala a sefului serviciului politiei rutiere pe teritoriul caruia a fost constatata contraventia, sub aspectul aplicarii sanctiunii contraventionale complementare, in situatia in care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenta a altui judet decat cel care il are in evidenta."
  Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.


Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.