Cine sunt persoanele aflate pe lista neagra a Tribunalului Prahova

Data: 21 mai 2020, 16:56 | autor: L.J. | 0 comentarii | 431 afisari

Tribunalul Prahova anunta noi reguli privind accesul in instanta.


Astfel, se interzice accesul justitiabililor si/sau reprezentantilor si a celorlalti participanti la proces care la termometrizarea la intrarea in institutie au o temperatura mai mare de 37,3 grade.

Iata comunicatul Tribunalului Prahova:


"Prin Ordinul nr. 8/20.05.2020 al Presedintelui Tribunalului Prahova au fost completate prevederile art. VI 'Reguli de acces, circulatie si conduita a publicului in instanta' din Ordinul nr.7 din data de 14 mai 2020 al Presedintelui Tribunalului Prahova, cu urmatoarele dispozitii:

 1. Accesul si stationarea justitiabililor si/sau reprezentantilor acestora si a celorlalti participanti la proces in incinta instantei, in salile de judecata, sau in compartimentele care desfasoara program cu publicul, cat si in spatiile de acces la acestea (holuri de acces) se realizeaza cu sprijinul jandarmilor care asigura paza institutiei si este permis doar pentru timpul strict necesar desfasurarii activitatii specifice si numai cu respectarea urmatoarelor reguli, respectiv:

  a/1. Numai dupa termometrizarea, la intrarea in institutie. Termometrizarea se va realiza cu sprijinul jandarmilor care asigura paza institutiei.

 a/2. Se interzice accesul justitiabililor si/sau reprezentantilor si a celorlalti participanti la proces care la termometrizarea la intrarea in institutie au o temperatura mai mare de 37,30C .

 a. Completarea, pe proprie raspundere, a chestionarului din Anexa nr.II la Ordinul 7/14.05.2020 al Presedintelui Tribunalului Prahova.

 a.1. Se interzice accesul justitiabililor si/sau reprezentantilor si a celorlalti participanti la proces care declara, pe propria raspundere, efectivelor de jandarmi care asigura paza, ca in ultimele 21 zile au calatorit in zonele de risc mentionate de Departamentul de Situatii de Urgenta , au intrat in contact cu persoane confirmate sau suspecte de infectare cu virusul COVID - 19, s-a luat fata de acestea masura izolarii la domiciliu sau de carantinare, au raspuns afirmativ la oricare din intrebarile cuprinse in chestionarul din Anexa nr.1I la prezentul ordin sau care la termometrizarea la intrarea in institutie au o temperatura mai mare de 37,3 grade.

1/1. Justitiabilii si/sau reprezentantii precum si ceilalti participanti la proces care se afla in situatiiile de la punctul a/2 sau a.1. din prezentul articol, carora nu li se permite accesul in institutie, vor putea completa modelul de cerere –tip, pentru care nu este permis accesul in institutie -in scopul prevenirii infectarii si raspandirii cu virusul COVID-19, existent la jandarmii care asigura paza instantei, cerere tip care va fi ANEXA A II la prezentul Ordin.

Persoana responsabila din cadrul detasamentului de paza va transmite de indata cererea - tip completata de persoana careia nu i s-a permis accesul in instanta, presedintelui de complet, pentru a dispune.

1/2. In situatiiile de la punctul a2 sau a.1.  din prezentul articol, respectiv, atunci cand refuza primirea unei persoane ce prezinta simptome de infectare cu SARS-Cov-2, persoana responsabila din cadrul detasamentului de paza  completeaza procesul–verbal- aflat in ANEXA B II la prezentul ordin si instiinteaza, de indata, presedintele completului de judecata dupa caz si vicepresedintele coordonator al Comitetului de Securitate si sanatate in munca constituit la nivelul Tribunalului Prahova, pentru a fi dispuse masurile administrative sau judiciare necesare.

1/3. Procesele-verbale mentionate la punctul 12 precum si chestionarele prevazute la punctul a din prezentul articol vor fi predate, in plic inchis, persoanei responsabile din cadrul Comitetului de Sanatate si securitate in munca constituit la nivelul Tribunalului Prahova cel mai tarziu in dimineata urmatoare zilei pentru care au fost intocmite/completate".

foto:digifm

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.