CERERE DE REABILITARE - “Nu este indeplinita cerinta cu privire la achitarea obligatiilor civile”

Data: 18 September 2019, 11:46 | autor: L.J. | 0 comentarii | 498 afisari

 Prin Hotararea 466/2019, Judecatoria Craiova a respins solicitarea de reabilitare formulata de catre petent.

Prin cererea formulata la data de 20.11.2018, petentul a solicitat ca, prin hotararea ce se va pronunta de catre instanta, sa se dispuna reabilitarea sa. Petentul – condamnat a invocat faptul ca nu a mai suferit nicio alta condamnare in intervalul de timp prevazut de art. 166 alin. 1 lit. b Cod penal, iar in aceasta perioada si-a asigurat existenta prin munca, a avut o conduita buna si a a achitat in intregime despagubirile civile si cheltuielile judiciare la plata carora a fost obligat.

Minuta Judecatoriei Craiova:

“In baza art.532 si 534 Cod procedura penala rap. la art. 168 lit. b din Cod penal, va respinge cererea de reabilitare judecatoreasca formulata de petent. Prin raportare la dispozitiile art. 170 alin.1 Cod penal, petentul are posibilitatea reiterarii cererii dupa trecerea termenului de un an, care se va socoti de la data respingerii cererii prin hotarare definitiva. Avand in vedere culpa procesuala in demararea prezentei cauze, in temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedura penala, va obliga petentul la plata sumei de 100 de lei reprezentand cheltuieli judiciare statului”.

Extras din hotararea Judecatoriei Craiova:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.