CERERE DE COMPLETARE A HOTARARII - “Instanta nu poate exercita un control judiciar”

Data: 06 decembrie 2019, 11:48 | autor: L.J. | 0 comentarii | 440 afisari

Prin Decizia 1031/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea de completare a Deciziei nr. 42 din 16 ianuarie 2019, pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia a II-a civila, in dosarul nr. x/2018, ca tardiv formulata. 

Prin Decizia nr. 42 din 16 ianuarie 2019, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia a II-a civila, in dosarul nr. x/2018, a fost respinsa cererea de inscriere in fals formulata de revizuentii A. si B., cu privire la intampinarea formulata de intimata C. prin curator special. A fost respinsa cererea de revizuire formulata de revizuenti impotriva Deciziei nr. 842A/2017 din 12 octombrie 2017, pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a IV-a civila, in dosarul nr. x/2013.

Petentii A. si B. au formulat cerere de completare a Deciziei nr. 42 din 16 ianuarie 2019, pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia a II-a civila, in dosarul nr. x/2018, precum si cerere de lamurire si inlaturare a dispozitiilor pretins contradictorii din aceeasi decizie, in esenta, pentru urmatoarele motive:
Dispozitivul hotararii contine doua dispozitii contradictorii, respectiv respingerea cererii de inscriere in fals si respingerea cererii de revizuire.
Petentii solicita inlaturarea dispozitiei contradictorii, printr-o formulare din care sa rezulte exact cu privire la care dintre hotararile mentionate de acestia ca fiind contradictorii se admite si cu privire la care se respinge cererea.

Minuta Inaltei Curti:

“Respinge cererea de completare a Deciziei nr. 42 din 16 ianuarie 2019, pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia a II-a civila, in dosarul nr. x/2018, ca tardiv formulata. Respinge ca nefondata cererea de lamurire si inlaturare a dispozitiilor pretins contradictorii din aceeasi decizie.
Cu recurs in 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.