CCR: Sesizare de la presedintele Iohannis

Data: 14 June 2018, 14:56 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1228 afisari

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a facut, joi 14 iunie 2018, o noua sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei.


De aceasta data este vorba despre o sesizare de neconstitutionalitate in ceea ce priveste Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

In sesizarea adresata CCR, presedintele Romaniei sustine ca legea atacata incalca prevederile art. 1 alin. (3) si alin. (5) si ale art. 11 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

Art. 1 alin. (3) din Constitutia Romaniei - “Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate”

Art. 1 alin. (3) din Constitutia Romaniei - “In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie”.

Art. 11 alin. (1) din Constitutia Romaniei - “Statul roman se obliga sa indeplineasca intocmai si cu buna-credinta obligatiile ce-i revin din tratatele la care este parte”.

Sesizarea trimisa CCR de presedintele Romaniei Klaus Iohannis:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Florin date 14 June 2018 16:29 +4

Sugerez CCR SUSPENDAREA TUTUROR sesizarilor venite din partea presindentiei pana in momentul semnarii deciziei CCR

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.