CCR EXPLICA VICTORIA LUI IOHANNIS - Motivarea Curtii: "Parlamentul este obligat sa reexamineze dispozitiile legii”

Data: 14 February 2019, 13:42 | autor: L.J. | 0 comentarii | 392 afisari

Juri. ro prezinta motivarea Deciziei 75 din 30 ianuarie 2019 prin care Curtea Constitutionala a Romaniei a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de presedintele Romaniei si a constatat ca Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniile educatiei, cercetarii, formarii profesionale si sanatatii este neconstitutionala in ansamblul sau.

In motivarea obiectiei de neconstitutionalitate se sustine, in esenta, ca Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniile educatiei, cercetarii, formarii profesionale si sanatatii, adoptata ulterior procedurii de reexaminare ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr.63 din 13 februarie 2018, cuprinde o serie de reglementari care excedeaza limitelor cererii de reexaminare formulate de Presedintele Romaniei si care sunt contrare si deciziei mentionate.

Se arata, in acest sens, ca, la data de 4 ianuarie 2018, Presedintele Romaniei a formulat o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniile educatiei, cercetarii, formarii profesionale si sanatatii, solicitand instantei constitutionale sa constate ca Parlamentul a adoptat aceasta lege cu nerespectarea dispozitiilor privind limitele reexaminarii, asa cum acestea sunt prevazute de art. 77 alin. (2) din Constitutie, precum si a celor referitoare la calitatea legii, prevazute la art. 1 alin. (5) din Legea fundamentala.

Extras din decizia CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.