CCR, DECIZIE PENTRU ALEXANDRU CUMPANASU - “Legiuitorul trebuie sa reconsidere solutiile legislative cuprinse in Legea 370/2004”

Data: 02 October 2019, 12:54 | autor: L.J. | 0 comentarii | 862 afisari

Lumea Juridica prezinta Hotararea 43 din 26 septembrie 2019 a Curtii Constitutionale privind solutionarea contestatiei formulate de Gabriela Stefania Nut impotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr. 24/D din 24 septembrie 2019 privind inregistrarea candidaturii si a semnului electoral ale lui Alexandru Cumpanasu pentru alegerea Presedintelui Romaniei din anul 2019.

In motivarea contestatiei, Gabriela Stefania Nut precizeaza ca in urma verificarii celor 238.907 semnaturi ale alegatorilor din listele sustinatorilor sub aspectul cerintei semnaturii, ca element esential al listei de sustinatori, Biroul Electoral Central a retinut ca 7.063 de semnaturi sunt fotocopii ale unor file continand semnaturi si alte lipsuri si 39.914 de semnaturi sunt cu elemente de similitudine care inlatura prezumtia simpla de validitate a acestor liste cu date confidentiale ale sustinatorilor, rezultand 191.930 de semnaturi neafectate de vicii de fond si forma, numar mai mic decat 200.000 de semnaturi.

Se mai sustine ca, avand in vedere Hotararea Curtii Constitutionale nr. 4 din 22 septembrie 2019 referitoare la contestatia privind respingerea inregistrarii candidaturii lui Viorel Catarama la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019, Biroul Electoral Central a considerat ca nu are competenta sa se pronunte asupra aspectelor anetrior mentionate, existand institutii specializate ale statului care pot face acest lucru. Se arata ca, avand in vedere aceste considerente, Biroul Electoral Central nu a inlaturat, din numarul total al semnaturilor din listele sustinatorilor, semnaturile apartinand celor 39.914 persoane diferite si care contin similitudini evidente. Se observa, totodata, ca Biroul Electoral Central a sesizat organele de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, prevazuta la art.322 din Codul penal.

Pentru aceste motive, se sustine nelegalitatea Deciziei Biroului Electoral Central nr.24/D din 24 septembrie 2019 privind inregistrarea candidaturii si a semnului electoral ale lui Alexandru Cumpanasu pentru alegerea Presedintelui Romaniei din anul 2019.

Extras din Hotararea CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.