CCR, DECIZIE PE LEGEA PRIVIND SOCIETATILE DE LEASING - “Obligatia initiatorilor de a solicita avizul Consiliului Economic si Social”

Data: 16 May 2019, 10:41 | autor: L.J. | 0 comentarii | 493 afisari

Lumea Juridica prezinta motivarea Deciziei 141/2019 a Curtii Constitutionale privind obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing, precum si pentru completarea art.120 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, obiectie formulata de un numar de 84 de deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal si Grupului parlamentar al Uniunii Salvati Romania.

Autorii sesizarii au solicitat constatarea neconstitutionalitatii prevederilor legale criticate pentru ca a fost adoptata cu incalcarea normelor de tehnica legislativa, a principiului securitatii raporturilor juridice, a principiului egalitatii in fata legii si a dreptului de proprietate. Se mai critica faptul ca in procesul de adoptare a acestei legi, lipseste avizul Consiliului Economic si Social. In acest sens, autorii sesizarii au formulat atat critici extrinseci, cat si critici intrinseci de neconstitutionalitate.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing, precum si pentru completarea art.120 din Ordonanta de urgenta a Guver-nului nr.99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului este neconstitutionala, in ansamblul sau. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si prim-ministrului.

Extras din decizia CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.