CCR, decizie pe Completele de 3 judecatori ICCJ

Data: 22 ianuarie 2020, 15:06 | autor: L.J. | 0 comentarii | 819 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei condusa de Valer Dorneanu (foto) s-a pronuntat miercuri, 22 ianuarie 2020, pe cererea formulata de presedintele Senatului Teodor Melescanu de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte.


Concret, Teodor Melescanu acuza ca toate Completele de 3 judecatori de la instanta suprema au fost constituite cu incalcarea legii. Melescanu explica faptul ca aceste complete s-au format in baza unor norme stabilite arbitrar, prin Regulamentul de organizare si functionare al Inaltei Curi, nu prin lege, asa cum ar fi trebuit sa se intample.

 In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei si Inalta Curte de Casatie si Justitie, generat de modul de compunere a completurilor de trei judecatori din cadrul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Decizia este definitiva si general obligatorie.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.