CCR, CARTONAS ROSU PENTRU INALTA CURTE - “Nu exista criterii obiective si rationale care sa justifice diferenta de tratament juridic”

Data: 18 decembrie 2019, 10:33 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1091 afisari

Lumea Juridica prezinta Decizia 590/2019 a Curtii Constitutionale referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 469 alin.(3) din Codul de procedură penala, in interpretarea data prin Decizia nr. 13 din 3 iulie 2017 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie –Completul competent sa judece recursul in interesul legii.

In mo
tivarea exceptiei de neconstitutionalitate, se sustine ca dispozitiile art.469 din Codul de procedura penala sunt neconstitutionale in masura in care dupa admiterea cererii de redeschidere a procesului penal, dosarul nu se poate repartiza judecatorului de camera preliminara, ci doar instantei de judecata. Se arata ca solutia anterior mentionata este de natura a discrimina categoria justitiabililor in privinta carora este redeschis procesul penal, ca urmare a judecarii in lipsa, in raport cu celelalte categorii de justitiabili din dosarele penale, intrucat ii lipseste pe cei dintai de dreptul de a fi prezenti la judecarea in toate etapele procesuale a propriei cauze, ca urmare a desfiintarii hotararii judecatoresti anterior pronuntate.

Extras din decizia CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.