CCR a stabilit procedura pe conflictul juridic dintre Parlament si Inalta Curte, reclamata pentru neaplicarea Legii 304/2004

Data: 02 October 2018, 16:05 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1047 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei a inregistrat cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei si Inalta Curte de Casatie si Justitie, formulata de prim-ministrul Viorica Dancila in 2 octombrie 2018. Sesizarea Vioricai Dancila a vizat refuzul declarat al Inaltei Curti de a pune in aplicare Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, desi aceasta a fost adoptata in aceasta vara de Parlament, promulgata de Presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial la data de 20 iulie 2018.


Conform anuntului Curtii Constitutionale, sesizarea formulata de premierul Viorica Dancila constituie obiectul Dosarului nr.1417E/2018, fiind deja stabilit termenul de 16 octombrie 2018 pentru ca Parlamentul, respectiv ICCJ sa isi exprime in scris pozitiile cu privire la acest conflict. Ulterior, CCR va acorda si un termen pentru sedinta de judecata. Acest termen insa, conform normelor in vigoare, nu va fi mai tarziu de 20 de zile de la primirea cererii.

In acest sens, Curtea Constitutionala a Romaniei precizeaza ca termenul pentru sedinta de judecata va fi stabilit de presedinte CCR, dezbaterea urmand sa aiba loc, chiar daca una dintre autoritatile publice, Parlamentul sau ICCJ, nu respecta termenul stabilit pentru prezentarea punctelor de vedere.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.