CCR a sesizat Comisia de la Venetia si Consiliul Europei

Data: 20 June 2018, 15:11 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1386 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei a sesizat Secretarului General al Consiliului Europei si a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia).


Decizia a fost luata in sedinta de marti, 19 iunie 2018, cu unanimitate de voturi. CCR acuza in sesizarile trimise catre cele doua institutii europene presiunile asupra judecatorului Petre Lazaroiu, in legatura cu intalnirea pe care acesta a avut-o cu consiliera prezidentiala Simina Tanasescu, ocazie cu care i s-a transmis ca ar putea fi revocat din functie.

Totodata, CCR atrage atentia ca se urmareste si delegitimarea deciziilor pronuntate de Curtea Constitutionala in actuala sa componenta.


Comunicatul CCR:

Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei, intrunit la data de 19 iunie 2018, a hotarat, cu majoritate de voturi, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei si a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) in legatura cu un nou demers indreptat impotriva Curtii Constitutionale, care vizeaza, in concret, o anumita situatie de fapt ce este de natura a crea presiuni cu privire la mandatul domnului judecator Petre Lazaroiu, dar care urmareste, inainte de toate, delegitimarea deciziilor pronuntate de Curtea Constitutionala in actuala sa componenta. Textul scrisorii a fost trimis astazi catre organismele internationale mai sus mentionate”.


Foto: digi24.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.