CCR a desfiintat un articol de OUG de pe vremea lui Ciolos

Data: 10 April 2019, 12:11 | autor: L.J. | 0 comentarii | 547 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei a desfiintat marti, 9 aprilie 2019, un articol de ordonanta de urgenta adoptata de catre guvernul Dacian Ciolos.


Este vorba despre art. III din OUG nr. 70/2016 pentru modificarea si completarea Codului de procedura penala si a Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara.

Textul de OUG criticat:

Dispozitiile prezentei ordonante de urgenta privind recursul in casatie exercitat impotriva deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca instanta de apel, se aplica:

a) in cazul recursurilor in casatie aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta;

b) in cazul recursurilor in casatie exercitate impotriva deciziilor pronuntate incepand cu data publicarii Deciziei Curtii Constitutionale nr.540 din 12 iulie 2016 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.434 alin.(1) teza intai din Codul de procedura penala in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 841 din 24 octombrie 2016”.

Totusi, desi CCR a decis

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.