CCR A DECIS CU PRIVIRE LA CANDIDATURA LUI MIRCEA DIACONU - “Nu prezinta dovezi care sa ateste lipsa autenticitatii semnaturilor”

Data: 03 October 2019, 13:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 597 afisari

Lumea Juridica prezinta Hotararea 22 din 25 septembrie 2019 privind solutionarea contestatiei formulate impotriva inregistrarii candidaturii si a semnului electoral ale lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019.

Bogdan Scurtu contesta inregistrarea candidaturii lui Mircea Diaconu intrucat exista suspiciunea colectarii nelegale a datelor cu caracter confidential ale sustinatorilor in baza carora s-a inregistrat candidatura. Astfel, in temeiul Legii nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, candidatul propus de partide politice sau aliante politice ori persoanele desemnate de acesta trebuie sa aiba calitatea de operator de date cu caracter personal. in dosarul de candidatura nu exista niciun inscris care sa certifice dreptul de a colecta date cu caracter personal de catre candidat, membrii grupurilor de initiativa ori de catre persoanele imputernicite de acestia.

Se mai sustine ca legislatia este lacunara intrucat nu precizeaza cine are dreptul de desemnare a candidatului pentru alegeri, cine are dreptul de a colecta semnaturile si nici care este scopul colectarii, creandu-se astfel suspiciunea colectarii nelegale a semnaturilor. La aceeasi concluzie se ajunge avand in vedere si existenta la dosar a unor file fotocopiate continand date si semnaturi ale sustinatorilor.

Extras din hotararea CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.