CCIR: „Topul National al Firmelor” - Barometru economiei romanesti

Data: 28 October 2019, 15:12 | autor: L.J. | 0 comentarii | 588 afisari

De peste 25 de ani, Camera de Comert si Industrie a Romaniei premiaza cele mai performante companii romanesti, fiind singura institutie abilitata printr-o lege organica sa stabileasca o astfel de ierarhie la nivel national. Topul National al Firmelor reprezinta, totodata, un martor important al tranzitiei economiei romanesti de la o piata centralizata, de stat, la una libera, concurentiala.


Prima editie a Topului National al Firmelor s-a desfasurat in 1994, iar pe primele 15 locuri se regaseau numai 759 de companii. Pentru stabilirea clasamentului s-a utilizat o baza de date de doar 1000 de societati comerciale. Totodata, domeniile de activitate analizate pentru a realiza Topul National al Firmelor, editia 1994, s-au rezumat la agricultura, constructii, servicii, comert si industrie.

In 1994, Romania inregistra un nivel al Produsului Intern Brut (PIB) de aproximativ 22,6 miliarde de dolari, o rata a inflatiei de 136,7%, precum si un procent de 55,4% populatie inactiva (someri+pensionari). Totodata, valoarea salariului mediu net era de 119 dolari, iar cea a schimburilor comerciale era de numai 8 miliarde de dolari.

La baza evolutiei pozitive a economiei romanesti

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.