CAUZA DECLINATA DE SECTIA I CIVILA A ICCJ LA SECTIA II CIVILA - “Obiectul cauzei este o cale extraordinara de atac”

Data: 14 January 2020, 10:32 | autor: L.J. | 0 comentarii | 400 afisari

Prin Decizia 384/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia I civila, a declinat cauza in favoarea sectiei a II-a civile a aceleiasi instante.

Prin Decizia civila nr. 4291 din data de 11 octombrie 2018, pronuntata in Dosarul nr. x/2014 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia a II-a civila, a fost respins, ca inadmisibil, recursul declarat de recurentul-parat A. impotriva Deciziei civile nr. 51/R din 22 martie 2017 pronuntata de Curtea de Apel Galati, sectia I civila.
In motivare, s-a retinut ca Decizia civila nr. 51/R din 22 martie 2017 a fost pronuntata de Curtea de Apel Galati intr-un alt recurs, fiind practic un recurs la recurs.
Impotriva acestei decizii, precum si a incheierii de sedinta din 11 octombrie 2018, paratul A. a formulat contestatie in anulare.

Minuta Inaltei Curti:

“Declina solutionarea contestatiei in anulare formulata de contestatorul A. impotriva Deciziei civile nr. 4291 din data de 11 octombrie 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia a II-a civila, in favoarea sectiei a II-a civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Fara cale de atac”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

“In cauza, obiectul dosarului il constituie contestatia in anulare formulata de contestatorul A. impotriva Deciziei civile nr. 4291 din data de 11 octombrie 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia a II-a civila. Potrivit dispozitiilor art. 19 alin. (2) din Legea nr. 304/2004, astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 71/2011, incepand cu data de 1 octombrie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie este organizata in 4 sectii: sectia I civila, sectia a II-a civila, sectia penala si sectia de contencios administrativ si fiscal, 4 complete de 5 judecatori si sectiile unite, cu competenta proprie.

In aplicarea dispozitiilor legale mentionate, Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin Hotararea nr. 99 din 20 septembrie 2018, a statuat ca, incepand cu data de 1 octombrie 2018, litigiile ce revin in competenta sectiei I civile si sectiei a II-a civile se vor repartiza intre cele doua sectii in functie de lista de obiecte, cu ID corespunzatoare, grupate pe materii juridice, astfel:

- sectiei I civile, litigiile din Nomenclatoarele: Civil, Proprietate Intelectuala, minori si familie;

- sectiei a II-a civile, litigiile din Nomenclatoarele: Litigii cu profesionistii, Faliment, Asigurari Sociale, Litigii de munca, Drept Maritim si Fluvial si Insolventa persoanei fizice.

Or, in speta, se constata ca obiectul cauzei este o cale extraordinara de atac declarata impotriva unei hotarari judecatoresti pronuntate de sectia a II-a civila”.
>>Decizia Inaltei Curti


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.