CASARE SI REJUDECARE - “Sunt intemeiate constatarile, in sensul savarsirii a unor nereguli in obtinerea si utilizarea fondurilor europene”

Data: 18 March 2019, 12:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 340 afisari

Prin Decizia 4135/2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul declarat de parata Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale impotriva sentintei civile nr. 2060 din 20 iulie 2015, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal.

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal, la data de 12 mai 2015, reclamantul A. intreprindere Individuala, in contradictoriu cu parata Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, a solicitat: anularea Deciziei nr. 13092 din 08 aprilie 2015, prin care parata a respins contestatia formulata de reclamant impotriva Procesului-verbal de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare nr. x din 04.03.2015, anularea acestui proces-verbal de constatare a neregulilor si suspendarea executarii procesului-verbal pana la solutionarea definitiva a cererii in anulare a acestui act administrativ.

Prin sentinta civila nr. 2060 din 20 iulie 2015, Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal, a admis, in parte, actiunea formulata de reclamantul A., astfel cum a fost precizata, in contradictoriu cu parata Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, a dispus anularea Procesului-verbal de constatare a neregulilor si de stabilire a creantei bugetare nr. x din 04 martie 2015 si a Deciziei nr. 13.092 din 08 aprilie 2015, ambele emise de parata Agentia Pentru Finantarea Investitiilor Rurale si si a respins, ca neintemeiata, cererea privind suspendarea executarii procesului-verbal de constatare.

Impotriva sentintei civile nr. 2060 din 20 iulie 2015 a formulat recurs parata Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, intemeiat pe dispozitiile art. 488 alin. (1) pct. 8 din C. proc. civ., republicat, solicitand admiterea recursului, casarea sentintei atacate si rejudecarea cauzei, in sensul respingerii actiunii formulate de reclamant, ca neintemeiata.

Recurenta-parata a apreciat ca hotararea atacata a fost data cu incalcarea si aplicarea gresita a normelor de drept material, respectiv a dispozitiilor comunitare care reglementeaza acordarea fondurilor nerambursabile prin FEADR si a clauzelor contractului de finantare incheiat cu beneficiarul A. intreprindere Individuala.

Minuta ICCJ:

“Admite recursul declarat de parata Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale impotriva sentintei civile nr. 2060 din 20 iulie 2015, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal.

Caseaza in parte sentinta atacata si, rejudecand:

Respinge capetele de cerere privind anularea Procesului-verbal de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare nr. x din 04 martie 2015 si a Deciziei nr. 13092 din 08 aprilie 2015, ca neintemeiate.

Mentine celelalte dispozitii ale sentintei.

Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.