Casa de avocatura Musat si Asociatii a castigat definitiv la ICCJ inca un dosar de referinta intr-un litigiu cu ANI
Data: 28 June 2017, 17:37 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1830 afisari
Casa de avocatura Musat & Asociatii a anuntat, intr-un comunicat de presa dat publicitatii miercuri, 28 iunie 2017, ca a castigat definitiv inca un dosar intr-un litigiu impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI), respectiv in procesul in care a reprezentat-o pe judecatoarea Georgiana Pulbere, de la Curtea de Apel Constanta. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a acordat pe data de 22 iunie castig de cauza magistratului Georgiana Pulbere, anuland un raport din 2015 al ANI, care stabilea ca magistratul a fost in incompatibilitate. Echipa Musat & Asociatii implicata in acest litigiu a fost coordonata de Gheorghe Buta (foto 1), Co-Managing Partner MUSAT & ASOCIATII, si formata din avocatii Pauna Neculae (foto 2), Managing Counsel si Valeriu Solcanu, Senior Associate.
Iata comunicatul casei de avocatura Musat si Asociatii:
"Musat & Asociatii a reprezentat-o cu succes pe judecatoarea Georgiana Pulbere, de la Curtea de Apel Constanta, intr-un litigiu impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Aceasta victorie de referinta vine dupa alte patru dosare castigate de societatea de avocatura in ultimii ani, succese obtinute in anularea rapoartelor de evaluare intocmite de ANI, cu privire la numeroase personalitati ce ocupa diverse functii si demnitati publice (Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis; Europarlamentarul Mircea Diaconu; Primarul Municipiului Bistrita, Cretu Ovidiu Teodor; Membrul in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, Lucia Hossu Longin).
Inalta Curte de Casatie si Justitie a acordat pe data de 22 iunie castig de cauza magistratului Georgiana Pulbere, anuland un raport din 2015 al ANI, care stabilea ca magistratul a fost in incompatibilitate. Raportul mentiona faptul ca, in 2012, Georgiana Pulbere a predat cursuri de formare profesionala in domeniul achizitiilor publice, in calitate de prestator-formator, unor functionari din cadrul Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), fiind platita de o firma privata.
"Solutia definitiva a inaltei Curti reprezinta succesul unei implicari sustinute din partea echipei noastre timp de doi ani in aceasta speta. A fost un litigiu complex, dar suntem incantati ca am obtinut rezultatul dorit atat de noi, cat si de client. Aceasta victorie importanta obtinuta in fata Agentiei Nationale de Integritate intregeste portofoliul de mandate sofisticate incredintate de clientii nostri", a declarat Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Musat & Asociatii.
Verdictul favorabil obtinut de avocatii MUsAT & ASOCIAtII vine astfel in continuarea numeroaselor victorii repurtate de acestia in beneficiul numerosilor deputati, senatori, alesi locali, magistrati, care au fost de-a lungul anilor reprezentati de firma de avocatura.
Echipa Musat & Asociatii implicata in acest litigiu a fost coordonata de Gheorghe Buta (Co-Managing Partner MUSAT & ASOCIATII) si formata din avocatii Pauna Neculae (Managing Counsel) si Valeriu Solcanu (Senior Associate).
Despre MUSAT & ASOCIATII:
MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.
MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.
In 2016, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul pentru cea mai mare tranzactie in domeniul energiei pentru asistenta acordata Sterling Resources in procesul de vanzare a operatiunilor din Romania catre Carlyle International Energy Partners, precum si premiul pentru cea mai mare tranzactie din HORECA pentru asistarea Premier Capital in achizitionarea McDonald’s in Romania. Distinctiile au fost oferite de Ziarul Financiar, in cadrul Galei Avocatilor 2016, editia a VII-a.
In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.
In anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand MUSAT & ASOCIATII isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).
De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati MUSAT & ASOCIATII, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.
Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul „Romanian Law Firm of the Year", pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.
MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini".
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
-
C.C.R. 16 November 2023, 10:53
MOTIVAREA CCR PE CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL – Decizia 521/2023: “Legea criticata conditioneaza dreptul la pensie de neexercitarea dreptului la munca, limitandu-l pana la anihilare”
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 23 September 2022, 14:32
EXECUTAREA SILITA – Recursul in interesul legii, admis de ICCJ
-
RECHIZITORII 24 August 2022, 17:13
NOUL RECHIZITORIU DIN DOSARUL REVOLUTIEI – „Militarii l-au recunoscut pe Iliescu Ion ca fiind noul sef de stat si de guvern, noul comandant suprem al Fortelor Armate Romane”
-
HOTARARI CIVILE 22 August 2022, 11:13
TAXA JUDICIARA DE TIMBRU - Decizia ICCJ 71/2022
-
C.C.R. 11 August 2022, 18:08
REGIMUL JURIDIC AL CONTRAVENTIILOR - Decizia CCR 365/2022
-
CONTENCIOS 28 July 2022, 09:46
COMPETENTA INSTANTEI – Solutia Inaltei Curti
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 26 July 2022, 11:40
SOLUTIA DE CLASARE. Inalta Curte a lamurit problema
-
C.C.R. 21 July 2022, 14:16
STATUTUL FUNCTIONARILOR PUBLICI – Exceptie admisa la CCR
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 15 July 2022, 12:39
SPORURILE BUGETARILOR – Decizia ICCJ dupa sesizarea procurorului general
-
HOTARARI CIVILE 13 July 2022, 18:17
VOUCHERELE DE VACANTA. Apel respins
-
HOTARARI CIVILE 08 July 2022, 14:51
VARSTA DE PENSIONARE – Dezlegare de drept a Inaltei Curti
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 28 June 2022, 15:58
BANII MAGISTRATILOR – A fost admisa sesizarea Procurorului General
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 24 June 2022, 11:33
CODUL DE PROCEDURA CIVILA – Recurs in interesul legii
-
C.C.R. 23 June 2022, 15:48
LEGEA PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII - CCR a dat verdictul
-
HOTARARI CIVILE 22 June 2022, 13:03
LEGEA INSOLVENTEI – Dezlegare de drept a Inaltei Curti. Decizia
-
C.C.R. 17 June 2022, 11:22
PENSIILE SPECIALE – Decizia prin care CCR a declarat legea neconstitutionala
-
C.C.R. 03 December 2021, 20:57
ART. 88 CPP – Sesizare admisa de CCR: “Dispozitiile art. 88 alin. (2) lit. b) din Codul de procedura penala sunt constitutionale in masura in care...”
-
C.C.R. 04 November 2021, 13:24
DECIZIA CCR PE STAREA DE ALERTA – Hotararea Parlamentului nr.5/2020 este neconstitutionala
-
C.C.R. 27 October 2021, 10:19
OBIECTIA PRESEDINTELUI, ADMISA DE CCR – Modificarea art. 369 din Legea 286/2009 privind Codul penal
-
HOTARARI CIVILE 25 October 2021, 16:44
DEZLEGARE CHESTIUNE DE DREPT – Decizia ICCJ dupa sesizarea Tribunalului Bucuresti
-
C.C.R. 25 October 2021, 16:21
NECONSTITUTIONALITATE IN LEGEA POLITISTULUI – Decizie pe art. 583 alin. 4 teza I din Legea 360/2020 privind statutul politistului
-
C.C.R. 12 May 2021, 15:19
NECONSTITUTIONALITATE IN CPP – Motivarea Curtii Constitutionale privind sintagma „cu exceptia imprejurarilor care privesc existenta infractiunii” din art.52 alin.(3) din Codul de procedura penala
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii