Bomba: procesul lui Gheorghe Nichita s-ar putea relua (Document)

Data: 12 May 2019, 10:33 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1436 afisari

Procesul fostului primar de Iasi Gheorghe Nichita (foto) s-ar putea relua, in cazul in care Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii va aproba in sedinta de luni, 13 mai 2019, cererea de pensionare a judecatoarei Antoaneta Nedelcu, presedinta completului de la Curtea de Apel Bucuresti care il judeca pe Nichita intr-un dosar DNA.


Chiar daca nu exista o reglementare specifica in Codul de procedura penala privind reluarea de la zero a fondului, a apelului sau a recursului, ca urmare a pensionarii unui membru al completului ce judeca respectiva faza a procesului, au existat numeroase cazuri in care avocatii au obtinut o asemenea reluare, invocand doua hotarari ale CEDO din 2014: Cutean versus Romania si Beraru versus Romania. In cele doua hotarari, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat statul roman la plata a 2.400, respectiv 4.000 de euro cu titlu de prejudicii morale pentru ca se modificase componenta completurilor care ii judecasera pe reclamanti.

Revenind la sedinta de luni, 13 mai 2019, a Sectiei pentru judecatori din CSM, aceasta trebuie sa solutioneze cererile de pensionare venite din partea altor doi judecatori de la curti de apel. La nivelul tribunalelor, printre cei 8 magistrati care vor sa iasa la pensie se numara fosta sefa a


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.